Mnogi ljeti posežu za pivom kako bi se rashladili, a za njih nema ničeg gore ako je ona na sobnoj temperaturi. Portal pivnica.net donosi kako rashladiti pivo, a da se ono ne stavlja u škrinju.
Evo dobrog savjeta koji ćete ovih vrućih dana moći često primijeniti. Naime, sigurno vam se dešava da putem s posla kući svratite u dućan po pivu i da vašeg omiljenog piva nema u frižideru, pa morate kupiti toplo iz gajbe. No, kad dođete kući htjeli biste ga odmah popiti, a hlađenje je proces koji traje.
Naime, čak i da boce staviti u zamrzivač, potrebno je barem petnaest minuta da se pošteno ohlade. Mi vam nudimo način da pivo ohladite peterostruko brže – za samo tri minute.
Uzmite posudu dovoljno veliku da u nju stanu sve boce koje želite brzo ohladiti.
U posudu stavite kocke leda tako da svaka boca ima dodir s ledom.
Ulijte vodu do vrha posude.
Važno je u posudu dodatie kuhinjsku sol, što više to bolje, jer što više soli dodate, pivo će se brže ohladiti, piše portal milujipivo.cz i dodaje da boce valja nekoliko puta promiješati kuhačom.
Zašto je sol važna?
Zato jer sol omogućava vodi da ostane u tekućem agregatnom stanju i na temperaturama ispod ledišta, a takva voda hladi mnogo brže brže nego led.
Megy M. /Foto: