Ususret 1. svibnju i obvezatnom prvomajskom grahu, donosimo super trik kojim ćete smanjiti vrijeme pripreme, odnosno močenja graha i spriječiti nadutost koja često dolazi uz konzumaciju ove ukusne mahunarke.
Do nadutosti nakon uživanja, dolazi zbog nemogućnosti organizma da probavi složene kemijske spojeve koje zovemo neprobavljivi šećeri, odnosno ogliosaharidi.
Procesom namakanja graha dolazi do rastvaranja tih spojeva u vodi, pa kada se voda od namakanja baci, te krene kuhati grah, udio ogliosaharida je bitno manji, a samim time i intenzitet nadutosti.
Namakanje graha zahtjeva puno vremena, a ne mali broj puta dogodi se da to jednostavno zaboravite učiniti dan ranije. Zar ne?
Zato se svi užurbani ili zaboravni kuhari mogu okoristiti ovim trikom.
Uzavrite veliki lonac vode koju ste prethodno presolili, ne pretjerano, ali više nego što bi solili normalno. Kada voda proključa u nju ubacite suhi grah i pustite da tako vrije minutu, dvije.
Tada isključite vatru i poklopite te ostavite grah da stoji u vodi sat vremena.
Nakon toga možete ga dalje kuhati po vašem omiljenom receptu, samo naravno preskočite dio – ‘namočite grah prethodnu večer’.
Na dan kada je vlada službeno odredila datum predsjedničkih izbora, rezultati HRejtinga na HRT-u pokazuju…
EPPO je od slučaja Beroš htio napraviti „TOPOVSKI UDAR“ na Turudića i Plenkovića (više…)
OBJAVLJUJEMO SNIMKE OBRANE SLAVENA ČOLAKA - ŽUPANIJSKOM SUDU U ZAGREBU S KONKRETNIM DOKAZIMA PREZENTIRAN INSTITUCIONALNI…
Komentiraj