S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju ovogodišnji Dani hrvatskog kulinarstva održali su se u online izdanju kako bi hrvatski kuhari i slastičari i dalje mogli težiti kulinarskoj izvrsnosti i kreativnom izražavanju za koju možda nemaju priliku u svakodnevnom radu.
Želja organizatora je bila i animirati svoje članove u vrijeme kad su mnogi ugostiteljski objekti zatvoreni. Natjecatelji su mogli sudjelovati u 12 različitih kuharskih i slastičarskih kategorija.
Mjesec dana su imali vremena za osmišljavanje, pripremu i prijavu svojih radova, a nakon isteka roka, članovi ocjenjivačkog suda HKS-a na svoje su mailove dobili radove pod šiframa te proglasili pobjednika u svakoj od zadanih kategorija.
Iako je nedostajalo ono najbitnije što radi prevagu kod ocjenjivanja jela, miris i okus, suci su pomno proučili pristigle fotografije i recepture te odlučili kome će pripasti vrijedne novčane nagrade i nagrade sponzora. Sve radove su i komentirali kako bi natjecatelji dobili povratnu informaciju i tako se educirali.
Pobjednici natjecanja po kategorijama:
Kuharska natjecanja:
Slastičarska natjecanja:
“Nadamo se da ćemo se uskoro ponovno moći okupljati i u živo jer u planu za iduću godinu su brojna natjecanja, redizajnirani Hrvatski kuharski kup, Državno prvenstvo kuhara i slastičara kao i učeničko natjecanje Kamelija kup, a najviše nas veseli organizacija natjecanja „Bocuse d’Or Croatia“ za kuhare iz restorana s Michelin oznakom ili preporukom na kojem će se tražiti hrvatski predstavnik za europske kvalifikacije i eventualno finale u Francuskoj” kazali su iz Hrvatskog kuharskog saveza.
Tomislav Radić/Foto:press
Hrvatski premijer Andrej Plenković telefonski je razgovarao s izabranim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, kojem je…
Dvojici Hrvata osuđenima prema zakonima koji su zabranjivali nacističke simbole, poništene su osuđujuće presude nakon…
Bivši ministar zdravstva Vili Beroš pušten je iz Remetinca te će se braniti sa slobode. Na izlasku je…
Komentiraj