Kategorije Gastro

GASTRO: Najlakši recept za ispeći sočan svinjski kotlet

Širi dalje

Svinjski kotlet lako je presušiti ako ga ne pečete na pravilan način. Donosimo vam recept koji jamči najsočniji komad mesa.



Sastojci za dvije osobe: 
2 svinjska kotleta
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 grančice ružmarina
sol i papar po želji

PRIPREMA: 

1. U svinjske kotlete dobro utrljajte maslinovo ulje, sol i papar, pa pustite da se tako marinira barem pola sata.

2.Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

3. Zagrijte tavu od lijevanog željeza pa na njemu prepržite kotlete sa svake strane po tri minute.

4. Ubacite u tavu grančice ružmarina te premjestite meso u pećnicu. Pecite meso još 6 do 8 minuta dok se ne ispeče do kraja.

5. Poslužite kotlete uz pire od krumpira i sezonsku salatu. Dobar tek!


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vili Beroš iz zatvora Saboru uputio dva zahtjeva. Prvi je aktivacija mandata

Bivši ministar zdravstva Vili Beroš iz istražnog je zatvora u petak uputio predsjedniku Sabora zahtjev za aktivacijom saborskog mandata osvojenog na…

5 sati prije

Boban opet pobijedio Milan na sudu, dobit će još 1.2 milijuna eura

Zvonimir Boban dobio je dugogodišnji spor s AC Milanom oko smjene s mjesta sportskog direktora…

5 sati prije

Vatreni doznali protivnika u Ligi nacija, Hrvatska protiv Francuske

U Nyonu je održan ždrijeb četvrtfinala Lige nacija. Ždrijeb je odlučio da Hrvatska za Final…

6 sati prije