Kategorije Gastro

Holivudska kuhinja: Jennifer ima recept za najukusniji bolognese umak od kojeg miriše cijela kuća

Širi dalje

Svatko ima svoj recept za umak bolognese i voli ga baš takav, a vrlo ukusan, od kojega miriše cijela kuća, preporučuje holivudska glumica Jennifer Garner.


Osvetnica iz „Peperminta” i dvostruka špijunka iz „Aliasa” recept je posudila od Sare Foster, autorice kuharica i vlasnice restorana Foster’s Market, malo ga prilagodila i dala mu svoj dodir, no to nimalo ne smeta, jer umak je pun okusa, a jednostavan za pripremu i možete ga složiti kao i Jennifer.

Ona kaže da ovakav bolognese  povezuju njenu obitelj ili društvo za koje kuha, a kada treba nahraniti puno gladnih usta, primjerice, kolege iz filmske ekipe, onda jednostavno utrostruči količinu.

Bonus je što joj kuća nakon kuhanja predivno miriši, kaže.

Potrebni sastojci:
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 2 luka narezana
  • 2 mrkve naribane
  • 4 češnja češnjaka, zgnječena i usitnjena
  • 900 g mljevene junetine
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 2 čajne žličice sušenog origana
  • 2 čajne žličice sušenog mažurana
  • 2 čajne žličice sušenog bosiljka
  • 1 šalica suhog crnog vina
  • 2 jušne žlice balzamičnog octa
  • oko 1500 g pasirane rajčice
  • 2 jušne žlice koncentrata rajčice
  • 2 šalice povrtne ili pileće juhe ili temeljca s malo soli
  • 6 svježih listića bosiljka tanko narezanih
  • 2 jušne žlice natrganih svježih listića origana ili mažurana

Priprema

1. U velikom loncu za pirjanje jako zagrijte ulje, pa dodajte luk.

2. Smanjite na srednju vatru i kuhajte miješajući dok luk ne omekša, oko pet minuta.

3. Dodajte mrkve i miješajte dok ne omekšaju, otprilike 2 do 3 minute.

4. Sada dodajte češnjak, stalno miješajte, pirjajte ga jednu minutu.

5. Vrijeme je za meso, rasporedite ga cijelom površinom posude, posolite, popaprite.

6. Red je na suhe začine. Pirjajte miješajući još pet minuta, odnosno dok meso ne bude kuhano izvana, ali još blago ružičasto iznutra.

7. Ulijte vino i ocat, pa kuhajte da se malo reduciraju, oko dvije minute. Nemojte dopustiti da se jelo uhvati za dno, stalno miješajte. Dodajte pasiranu rajčicu i koncentrat, promiješajte da se sve dobro poveže.

8. Umiješajte juhu (temeljac) i pustite da zakipi, ali ne jako. Smanjite vatru, napola poklopite posudu i pustite da krčka dok se umak ne zgusne, oko sat vremena. Povremeno promiješajte.

9. Maknite s vatre i neposredno prije serviranja pospite svježim listićima začina i uživajte.

Megy M. / Foto: Instagram

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vili Beroš izašao iz pritvora. “Nije bilo ugodno. Ovo je šok za mene!”

Bivši ministar zdravstva Vili Beroš pušten je iz Remetinca te će se braniti sa slobode. Na izlasku je…

2 sata prije

Vučić nakon tučnjave u Skupštini: “Žuti lopovi hoće rat …”

Predsjednik  Srbije Aleksandar Vučić oglasio se videom objavljenom na Instagramu nakon što je u parlamentu…

2 sata prije

Bulj zabrinut zbog šutnje Milanovića: “Heroj sa Zrinjevca” sakrio se kao mala pudlica

Predsjednički kandidat MOST-a Miro Bulj u ponedjeljak je u Splitu ponovno pozvao premijera Andreja Plenkovića i…

3 sata prije