Kategorije Gastro

KUHARI SAVJETUJU: Odličan trik s kojim ćete uvijek savršeno ispeći meso

Širi dalje

Vrhunski kuhari ne koriste termometar da bi znali kada je meso idealno pečeno. Krvav odrezak, srednje pečen odrezak i dobro pečen odrezak procjenjuju se po boji koja je vidljiva tek kad se zareže u šniclu.

 

Idealnu termičku obradu moguće je odrediti i tijekom pečenja odreska prema otporu koje meso daje kad se sredina odreska dodirne prstom. Znate li kakav bi otpor trebao pružati odrezak?

Ako želite ispeći krvav odrezak 

sredina šnicle trebala bi biti mekana kao kad kažiprstom jedne ruke dodirnete najmekaniju kožu ispruženog dlana druge ruke oko palca.

Srednje pečen odrezak trebao bi pružati otpor kao srednji dio ispruženog dlana ravno iz palca, a dobro pečen odrezak biti ‘tvrd’ poput kože iza palca na rubu sa zapešćem.

U videu pogledajte trik s rukom koji vam jamči da ćete uvijek ispeći savršenu šniclu.

Megy M. /Foto: thinkstock


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ivica Lovrić: U Bandićevo vrijeme Zagreb je bio čist

Predsjednik stranke Plavi grad i kandidat za gradonačelnika Zagreba Ivica Lovrić kazao je da Milan…

8 sati prije

Ivica Lovrić: Vrtići će biti besplatni, bakama po 500 eura za čuvanje djece

Nerad, izgovori i laži, tri su riječi na koje se mogu svesti četiri godine mandata…

9 sati prije

“Dinamo je postao Hajduk II, uništavamo naše igrače, ovo je staza bez povratka”

Kako trenutačno stvari stoje o naslovu prvaka Hrvatske o odlučivat će Hajduk i Rijeka. Iako…

10 sati prije