U hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima organiziran je Wine ViP Event. Prva edukativna radionica bila je “Lička gastro čarolija” koju je vodila Chefica Doris Vlah. Bila je to prezentacija suvremene ličke kuhinje za kuhare i Chefove.
A nakon toga slijedile su dvije radionice o važnosti podizanja izvrsnosti usluge Sanje Krmpotić pod nazivom “Gostoljubivost – ključ budućnosti ugostiteljstva i turizma”, te Svjetlane Ranek Franjul – “Moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu”.
Edukativni dio završen je s prezentacijom rezultata projekta Tajni gost.
Kod tvrtke OŠO kušalo se panatone i razne kekse, Pepas savijače kao i Plitvičke štrudle, a kod Srednje škole Plitvička jezera pripremala su se razna slana i slatka jela. I studenti gastronomije Veleučilišta PAR prezentirali su svoje gastro delicije.
PIK Vrbovec predstavio se sa suhomesnatim proizvodima i posebno pripremljenim ramsteakom,a Dukat sa svojom paletom sireva. Predstavljeni su i Premium začini. Svoju ponudu suhomesnatih proizvoda prezentirala je i slovenska tvrtka MIJ Janežić.
Nastupio je i OPG Dean Prodan te Vinarije Prelac, Florijanović, Đurinski, Matiška, Antunović, Matić, Iuris, a kušalo se i SUZA rakije i likere i proizvodi destilerije Pavelić, a nastupili su i lokalni proizvođači Sirana Runolist i OPG Turkalj sa sirevima, OPG Furlan s medom. Predstavili su se i Slovin Slunj s paštom i Zigante tartufi,
Ugostitelji su se sastali s predstavnicima tvrtke Alexander Commerce koja se bavi prodajom sitnog ugostiteljskog inventara.
Organizatori tog događaja bili su Turistička zajednica Plitvičkih jezera i Turistička zajednica područja Plitvičke doline s Nacionalnim parkom Plitvička jezera uz suorganizaciju Dantesa i tima Ricerca Mercato.
Pripremio: Tomislav Radić /Snimke: Ricerca Mercato
Tragom usporedbi cijena u njemačkom i hrvatskom DM-u koje su izazvale burne reakcije u javnosti,…
Poštarica Ines (36) te je noći bila toliko žedna da je odlučila provaliti u restoran…
Chef Tomica Đukić, glavni kuhar hrvatske reprezentacije, koji našim nogometašima kuha još od Eura 2016.…
Komentiraj