Kategorije Gastro

Lubenica će biti još slađa uz neočekivani dodatak koji svi imamo doma

Širi dalje

Ako ste željeli pojesti slatku i ukusnu lubenicu, ali ste tijekom prvog zagriza shvatili da je gorka i bezukusna, u poboljšanju okusa pomoći će vam malo soli, prenosi Mashed, časopis specijalizira za dobru hranu.

Sol se najčešće koristi kao začin jer poboljšava okus hrane, tijekom ljeta koristi se i u mnogim pićima, poput margarite, a odlična je i za poboljšavanje okusa određenog voća.

Da biste postigli da okus lubenice bude slađi, zanemarite šećer i posegnite za soli. Zašto? Sol je odlična za smanjenje gorčine. Barb Stuckey, stručnjakinja koja se bavi poboljšanjem okusa hrane, iznosi prilično dobru teoriju o tome zašto to funkcionira.

“Lubenica ima tri elementa okusa, slatki, kiseli i gorki; a gorčina može djelovati na suzbijanje slatkoće lubenice. Kad pospete krišku s malo soli, ona će osloboditi slatkoću i suzbiti gorčinu”, objašnjava Stuckey.

Sol aktivira žlijezde slinovnice čineći sve što jedete sočnijim, a to je vrlo važno pri ljetnim vrućinama. Jeste li ikada primijetili da vam tijelo više žudi za soli što se više znojite? To je majka priroda koja maše crvenom zastavom, podsjećajući vas da provjerite svoje elektrolite.

“Slana” sočna lubenica pomaže vam da napunite tijelo hranjivim tvarima, obnovite elektrolite i održite tijelo hidratizirano sa svakim zalogajem.

Megy M. /Foto: Schuterstock

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi lubenica

Najnovije

Reakcije na uhićenje Kekina: “Je li uhićen zbog izbora?”

I oporba i vladajući u Saboru u komentarima na uhićenje Mile Kekina ističu da svatko…

52 minute prije

Kekin ima vilu od 400.00 eura, a država mu plaća mirovinsko i socijalno

Jutros je uhićen Mile Kekin, suprug saborske zastupnice Ivane Kekin i bivši šef Hladnog piva.…

2 sata prije

Mile Kekin sutra ima koncert u Beogradu. Rasprodan je

Mile Kekin,  suprug saborske zastupnice Možemo Ivane Kekin i bivši frontmen Hladnog Piva, jutros je…

3 sata prije