Kategorije Gastro

Okusi i arome Istre u klubu Kontesa u Zagrebu

Širi dalje

Međunarodni sajam pršuta (ISAP), održat će se od 18. do 20. listopada u Tinjanu u Istri. Dolaze najbolji pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Kao najava sajma u Zagrebu u  održana je prezentacija istarskog pršuta.

Predstavili su se vodeći istarski pršutari: OPG pršuti Milohanić, Tinjan; Pršutarna Antolović, Tinjan; Pršutarna Dujmović, Tinjan; Pršutarna Jelenić, Sv. Petar u Šumi; OPG Franjul, Sv. Petar u Šumi, Pisinium d.o.o., Pazin; Pršutarna Buršić, Vodnjan; Pršutarna Compari, Pula i Pršutarna Tomaso, Sv. Lovreč.

Istarski pršut se suši bez dima, kože i potkožnog masnog tkiva. Vrijeme sušenja je najmanje godinu dana. U pripremi se koriste sol, papar, češnjak te aromatično mediteransko bilje.

Tomislav Radić/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Luka pobijedio četvero lovaca u posljednjoj sekundi, opće veselje u studiju

U novom izdanju Superpotjere nastupilo je troje natjecatelja. Zoran Tučkar i Roč Stilinović nisu imali…

1 sat prije

Bivša ministrica u uvođenju vojnog roka: “Nedostaje mi ključna činjenica”

Bivša ministrica obrane Željka Antunović govorila je o uvođenju vojnog roka. (više…)

1 sat prije

U Poljskoj pao neviđen gol. Igrači su slavili, a sudac ga poništio – video

U poljskoj Ekstraklasi u tijeku je 27. kolo, a tamo je pao jedan od čudnijih pogodaka koje…

2 sata prije