Palačinke su tradicionalni desert koji svi vole. Tanke, mekane i jednostavne za pripremu, idealne su za doručak, desert ili užinu. Ovaj recept vam donosi klasičan ukus koji se prenosi s generacije na generaciju. Naučite kako napravite savršene palačinke brzo i lako!
Priprema tijesta:
U većoj posudi pomiješajte jaja, šećer i prstohvat soli. Dodajte mlijeko i polako dodajite brašno, neprekidno miješajući kako biste izbjegli grudice. Na kraju, dodajte ulje ili maslac i sve dobro izmiješajte dok smjesa ne postane glatka.
Pustite tijesto da odmori 15-20 minuta. To će pomoći da palačinke budu mekane i elastične.
Na srednjoj temperaturi zagrijte tavu malo ulja. Ulijte malu količinu smjese u tavu i brzo je rasporedite kružnim pokretima. Palačinku pecite 1-2 minute sa svake strane dok ne postane zlatno smeđa. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve tijesto.
Gotove palačinke možete puniti čokoladom, džemom, nutelom, sjeckanim voćem ili ih posuti šećerom u prahu. Poslužite ih dok su još tople.
Savjeti za savršene palačinke:
Koristite sobnu temperaturu jaja i mlijeka kako bi tijesto bilo što ujednačenije. Za ekstra tanke palačinke, možete dodati još malo mlijeka u smjesu.
Ostavite tijesto da odmara kako bi glutenski lanci u brašnu omekšali, što daje mekanu strukturu palačinki.
Sastojci:
Mogu li napraviti palačinke unaprijed?
Palačinke možete napraviti unaprijed pa ih zagrijati u mikrovalnoj ili u pećnici prije serviranja
Priprema tradicionalnih palačinki je jednostavna i brza, a rezultat su savršeno tanke i ukusne palačinke koje možete kombinirati s raznim dodacima. Isprobajte ovaj recept i uživajte u ukusu koji miriše na djetinjstvo.
Megy M. /Foto. YouTube
Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da Hrvatska očekuje skoro stupanje na snagu sporazuma o…
Službeno je. Nenad Bjelica novi je trener Dinama, potvrdio je zagrebački klub objavama na društvenim…
Novinar, kolega i moj prijatelj, Marko Jurič, pravomoćno je osuđen je na 10 mjeseci zatvora…
Komentiraj