Palačinke su tradicionalni desert koji svi vole. Tanke, mekane i jednostavne za pripremu, idealne su za doručak, desert ili užinu. Ovaj recept vam donosi klasičan ukus koji se prenosi s generacije na generaciju. Naučite kako napravite savršene palačinke brzo i lako!
Priprema tijesta:
U većoj posudi pomiješajte jaja, šećer i prstohvat soli. Dodajte mlijeko i polako dodajite brašno, neprekidno miješajući kako biste izbjegli grudice. Na kraju, dodajte ulje ili maslac i sve dobro izmiješajte dok smjesa ne postane glatka.
Pustite tijesto da odmori 15-20 minuta. To će pomoći da palačinke budu mekane i elastične.
Na srednjoj temperaturi zagrijte tavu malo ulja. Ulijte malu količinu smjese u tavu i brzo je rasporedite kružnim pokretima. Palačinku pecite 1-2 minute sa svake strane dok ne postane zlatno smeđa. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve tijesto.
Gotove palačinke možete puniti čokoladom, džemom, nutelom, sjeckanim voćem ili ih posuti šećerom u prahu. Poslužite ih dok su još tople.
Savjeti za savršene palačinke:
Koristite sobnu temperaturu jaja i mlijeka kako bi tijesto bilo što ujednačenije. Za ekstra tanke palačinke, možete dodati još malo mlijeka u smjesu.
Ostavite tijesto da odmara kako bi glutenski lanci u brašnu omekšali, što daje mekanu strukturu palačinki.
Sastojci:
Mogu li napraviti palačinke unaprijed?
Palačinke možete napraviti unaprijed pa ih zagrijati u mikrovalnoj ili u pećnici prije serviranja
Priprema tradicionalnih palačinki je jednostavna i brza, a rezultat su savršeno tanke i ukusne palačinke koje možete kombinirati s raznim dodacima. Isprobajte ovaj recept i uživajte u ukusu koji miriše na djetinjstvo.
Megy M. /Foto. YouTube
Dinamo je u 17. kolu SuperSport HNL-a izgubio u Kranjčevićevoj od Lokomotive 3:1 te je…
U dugoj utakmici 17. kola SHNL-a Dinamo je na gostovanju u Kranjčevićevoj kod Lokomotive, do…
Zdravko Mamić je nakon poduže šutnje, što je neuobičajeno za njega, u razgovoru za sarajevsku…
Komentiraj