Kategorije Gastro

Trik Jamieja Olivera za savršene pečene hrskve krumpire

Širi dalje

U pripremi jela slavni britanski chef najčešće koristi vrstu engleskog krumpira – Maris Piper. On vjeruje da će krumpir biti finiji ako ga prvo stavite kuhati u slanu i vruću vodu na desetak minuta.

Komade ocijeđenog i djelomično ohlađenog krumpira potom stavlja u lim za pečenje koji je prethodno premazao ekstradjevičanskim maslinovim uljem, maslacem ili pačjom masti. Pritom valja znati da će vam pačja mast zagarantirati najveću hrskavost.

U lim stavlja uvijek samo jedan sloj krumpira kako bi se ravnomjerno ispekli te ih dobro posoli i popapri.

Krumpire stavlja peći u zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.

Potom krumpire vadi iz pećnice, a gnječilom za pire nježno stišće površinu pečenih zlatnih komadića kako bi ih ujednačio.

Tek onda dodaje začinsko bilje. Obično natrga nešto ružmarina, začini ga uljem i octom te doda nekoliko češnja češnjaka. Tu mješavinu prelije preko napola pečenih krumpira te ih ponovo stavi u pećnicu na još 25 do 30 minuta dok se ne ispeku do kraja.

Kako Jamie Oliver radi savršene pečene krumpire, pogledajte u njegovu videu na YouTubeu.

Megy M. /Foto:screenshot

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Hrgović zaradio kao nikad. Više od svih ranijih mečeva zajedno?

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović  u Manchesteru je pobijedio je Britanca Joea Joycea jednoglasnom odlukom…

21 minuta prije

Znate li tko je na fotografij? U rat je krenuo sa 17. “Majka i otac su molili da ne idem…”

Osječko-baranjska županija dala najviše maloljetnih branitelja u ratu, a potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan…

1 sat prije

VIDEO / Trzaj glavom i gol! Pogledajte novu majstoriju Ivana Perišića

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nastavlja igrati u izvrsnoj formi. Na gostovanju kod Groningena zabio je…

2 sata prije