Kategorije Gastro

Trik Jamieja Olivera za savršene pečene hrskve krumpire

Širi dalje

U pripremi jela slavni britanski chef najčešće koristi vrstu engleskog krumpira – Maris Piper. On vjeruje da će krumpir biti finiji ako ga prvo stavite kuhati u slanu i vruću vodu na desetak minuta.



Komade ocijeđenog i djelomično ohlađenog krumpira potom stavlja u lim za pečenje koji je prethodno premazao ekstradjevičanskim maslinovim uljem, maslacem ili pačjom masti. Pritom valja znati da će vam pačja mast zagarantirati najveću hrskavost.

U lim stavlja uvijek samo jedan sloj krumpira kako bi se ravnomjerno ispekli te ih dobro posoli i popapri.

Krumpire stavlja peći u zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.

Potom krumpire vadi iz pećnice, a gnječilom za pire nježno stišće površinu pečenih zlatnih komadića kako bi ih ujednačio.

Tek onda dodaje začinsko bilje. Obično natrga nešto ružmarina, začini ga uljem i octom te doda nekoliko češnja češnjaka. Tu mješavinu prelije preko napola pečenih krumpira te ih ponovo stavi u pećnicu na još 25 do 30 minuta dok se ne ispeku do kraja.

Kako Jamie Oliver radi savršene pečene krumpire, pogledajte u njegovu videu na YouTubeu.

Megy M. /Foto:screenshot

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HRT-ova anketa: Milanović vodi, ali nije tako siguran u drugom krugu

Na dan kada je vlada službeno odredila datum predsjedničkih izbora, rezultati HRejtinga na HRT-u pokazuju…

11 sati prije

Slučaj Beroš, analiza postupanja: Turudić – Milanović 3:0

EPPO je od slučaja Beroš htio napraviti „TOPOVSKI UDAR“ na Turudića i Plenkovića (više…)

12 sati prije

‘HPB Bankomat'(48) Snimka obrane Slavena Čolaka: Kriminal je činio Uskok i DORH. Dokazali smo!

OBJAVLJUJEMO SNIMKE OBRANE  SLAVENA ČOLAKA  - ŽUPANIJSKOM SUDU U ZAGREBU S KONKRETNIM DOKAZIMA PREZENTIRAN INSTITUCIONALNI…

13 sati prije