Trik slavnog kuhara za savršeno pečen i hrskav krumpir

7 srpnja, 2024 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Poznati TV kuhar Jamie Oliver podijelio je svoj super jednostavan način za šuškanje najhrskavijih i najpahuljastijih pečenih krumpira svaki put – i dijeli koliko to jednostavno može biti



Može biti teško napraviti krumpire kako treba s hrskavom korom i pahuljastom sredinom, ali srećom, renomirani TV kuhar Jamie Oliver podijelio je svoju besprijekornu metodu i tajne kako svaki put ispasti savršeni.

Otišao je na TikTok kako bi podijelio svoju metodu korak po korak i tvrdio da će oni biti “11/10” s njegovim jednostavnim receptom i da će definitivno impresionirati goste na večeri kada ih zašuškate. “Predstavljamo savršen pečeni krumpir… hrskav izvana i pahuljast iznutra”, započeo je video.

Zatim je pokazao krumpire u tavi i rekao: “U slanoj kipućoj vodi”, i objasnio da će ih kuhati oko 10 minuta na oko 180 do 190 stupnjeva prije nego što ih ocijedi u cjedilu. Kuhar je potom u lonac dodao žličicu ulja i također crnog vinskog octa, prenosi Mirror.

“Savršeno ispadnu svaki put”

Zatim je istresao krumpire u cjedilo i rekao: “Vidi što radim. Vidiš kako sam ih istukao? Peći ću ih u pećnici na oko 180, 190 stupnjeva oko 50 minuta.”

Nakon što je izvadio krumpire iz pećnice nakon 40 minuta, upotrijebio je gnječilicu za krumpir kako bi nježno pritisnuo svaki pečeni krumpir i objasnio:

“Izvadite pleh iz pećnice nakon 40 minuta, pritisnite krumpir i onda samo pustite da pukne. Neka se lijepa unutrašnjost samo ispuhne.”

@jamieoliver

11/10 #roastpotato recipe 🔥 #potato #potatoes #roast #roastpotatoes #roasties #foodtiktok #sundayroast #roastdinner #budgetfriendly #savingmoney

♬ Sunny Day – Ted Fresco

“Samo tako napravite s cijelim pladnjem i onda ga vratite unutra još 10 minuta. Hrskavo i pahuljasto”, zaključio je Jamie i pokazao gotovo jelo s hrskavim i rahlim krumpirom.

Ljudima se svidio njegov jednostavan videorecept, a mnogi su se nadali da će sami rekreirati jelo.

“Uvijek ovako radim svoje krumpire i uvijek su nevjerojatni”, napisao je jedan obožavatelj, a drugi je rekao: “Jamie, napravio sam ovo i upalilo je.” Treći je predložio: “Skuhajte par krumpira, stavite maslac i stavite u fritezu na 30 minuta.”

Megy M. /Foto: pixaby


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->