Kategorije Kultura

Milanovića nasmijala njegova karikatura, a najduže se zadržao ispred Kolinde

Širi dalje

Karikaturist Nikola Plečko, poznatiji pod pseudonimom Nik Titanik, održao je izložbu “Mi Hrvat” povodom 30 godina na sceni u zagrebačkoj Galeriji “Vladimir Filakovac”, a među uzvanicima se našao i predsjednik Zoran Milanović.



“Pozvao me dečko iz Dubrave Nik Titanik, to se ne odbija! Čestitam na odličnoj izložbi”, objavio je kratko Milanović.  Na izložbi je pogledao brojne radove istaknutog i provokativnog suvremenog umjetnika, a među njima bili su i oni bivših predsjednika i predsjednica.

Milanović se nije mogao prestati smijati kad je ugledao sebe prikazanog kao uličnog razbijača, a najdulje se zadržao ispred karikature prethodnice Kolinde Grabar Kitarović u ružičastoj haljinici oko koje lete novčanice od 500 eura.

Na pitanje  sviđa li mu se njegova karikatura, dobro raspoloženi predsjednik uz osmijeh je ispalio: “Odlična je!”

“Ova izložba predstavlja 30- godišnju kroniku naše moderne države odnosno prikaz najvećih stereotipa koje smo imali zadovoljstvo i “nažalost” imamo zadovoljstvo i dan danas živjeti. Osim toga tu je i prikaz i portretne karijere bivših predsjednika, predsjednice i sadašnjeg predsjednika”, rekao je Nik Titanik o svojoj izložbi.

Otkrio je i kako predsjednici doživljavaju odnosno primaju satiru. “Mislim da je to individualno. Svatko na svoj način”, dodao je.

Odgovorio je i na pitanje koliko su karikature važne za društvo.

“Po mom mišljenju su jako važno kao najjače sredstvo javne kritike javnih osoba poglavito političara koji nam kroje sudbinu tako da karikatura tu služi kao neki njihov svojevrsni korektiv njihovog ponašanja. Ja se bar tako nadam” rekao je Nik i otkrio nam da je njegovo najdraže djelo prazan bijeli papir pod naslov Albino mravi ližu šećer na snijegu.

D.M. /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Anušić u Saboru: Nabavljno moćno oružje iz SAD-a. Imaju ga samo tri zemlje

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je u srijedu na aktualnom…

9 sati prije

Knjaz je doživio veliku tragediju: “Teško je shvatiti zašto nevino dijete mora umrijeti”

Televizijski voditelj Robert Knjaz sa suprugom Zrinkom je u braku od 1997. godine. Imali su…

10 sati prije

Ćipe: Pravo je pitanje koja je cijena Igora Peternela

Saborski zastupnici vratili su se u klupe nakon dvomjesečne stanke. Uobičajeno, počelo je aktualcem i…

11 sati prije