Kategorije Premium sadržaj

Andrija Jarak izazvao buru objavom o stadionu u Poljskoj: “Lako se njima hvaliti…”

Širi dalje

Andrija Jarak izazvao je pravu buru na Facebooku objavom o Nacionalnom stadionu u Varšavi na kojem su igrali Poljska i Hrvatska.



“Lako se Poljacima hvaliti ovim prekrasnim nacionalnim stadionom kad nisu imali Fimi Mediju, HEP, INA – MOL, HPB, HGK, prodaju plina, bojanje tunela, sve moguće krakove autoceste, Đakovštinu, Hypo i još desetak sličnih “aferica”. Šta bi onda izgradili rođaci? Na livadi bi igrali”, objavio je Jarak

Na njegovu objavu reagirao je Boris Šimunić, jedan od optuženika u aferi HPB Bankomat, o čemu Maxportal piše o serijalu od sto nastavaka.

“Poljaci za razliku od Hrvata nemaju niti medije niti novinare koji svoj rad u svrhu vlastite promidžbe temelje na nepoštivanju temeljnih načela pravne države. Presumpcija nevinosti temeljno je načelo uređene pravne države koje imaju obvezu poštivati svi dionici društva pa tako između ostalih i političari, i mediji, i novinari. A osobito bi se to očekivalo od onih koji su za svoj uspješan, stručan i profesionalan rad prepoznati te i nagrađeni kao ‘dobitnici nagrade “Večernjakova ruža”.

Gospodine Jarak, predlažem Vam da možda pogledate na Maxportalu serijal “HPB BANKOMAT” o kojem ste kao novinar “NOVE TV” izvještavali te samo dva puta nazočili na ročištima u tom predmetu u proteklih 15-ak godina, i to na pripremnom ročistu održanom prije više od 10 godina, a potom na izricanju oslobađajuće presude za sve optužene dana 4. svibnja 2023. godine.

Kad pažljivo pogledate serijal tzv. “HPB BANKOMAT” shvatit ćete i da Poljaci nemaju takvo Državno odvjetništvo koje čini zlouoorabe, a kao što to imaju Hrvati.

Da ste redovito pratili “HPB BANKOMAT” i izvještavali o zlouporabama i nezakonitostima DORH-a, USKOK-a , HFP-a i dr. aktera odgovornih za pokretanje i vođenje tog iskonstruiranog postupka, došli bi i do zaključka koliku su štetu državi ti akteri prouzročili i koliko je stadiona u Hrvatskoj moglo biti izgrađeno da nemamo takav DORH i pravosuđe.

Možda bi bilo dobro da svoje naredne emisije posvetite i toj temi. Siguran sam da će emisija biti gledana i jako poučna kako se slični događaji ne bi ponovili u budućnosti”

Boris Šimunić, oslobođeni u “aferici tzv. HPB BANKOMAT” (ali to ionako već znate).

 

Maxportal je godinama pratio maratonsko suđenje pred Županijskim sudom u Zagrebu u predmetu  tzv. “HPB BANKOMAT” koji je nakon više od 14 godina trajanja okončan oslobađajućom presudom za sve optužene u tom predmetu.

Samo odvjetnički troškovi, koje će platiti država, procjenju se na nekoliko desetina milijuna kuna. Kako je Boris Šimunić rasturirio sudske vještake USKOK-a možete pogledati OVDJE 

Nacionalni stadion je najveća nogometna arena u Poljskoj. Njegova izgradnja započela je 2008. godine, a dovršena je u studenom 2011. Riječ je o najvećem stadionu u Poljskoj, čija je izgradnja koštala 430 milijuna eura.

Izgrađen je po uzoru na Arenu u Frankfurtu, ima pomični krov koji se može otvoriti ili zatvoriti, tako da igranje po kiši nije problem.

Na njemu je otvoreno  Europsko prvenstv o u nogometu 2012. godine, kojem su domaćini bili Poljska i Ukrajina, a igrale su se i po jedna četvrtfinalna te jedna polufinalna utakmica. Travnjak se može grijati po potrebi, za parking je napravljena podzemna garaža, a u sklopu stadiona je i teren za trening.

Megy M. /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi andrija jarak

Najnovije

Tekst o povratnici iz Irske koji ministar demografije mora pročitati. “Na šalteru su mi se smijali”

Mlada žena koja se nedavno iz Irske vratila u Hrvatsku ispričala je za Novu tv svoje,…

43 sekunde prije

Mojmira pitala Bulja: “Što da Vam sin dođe i kaže da je gej?”

Miro Bulj gostovao je u RTL Direktu kod voditeljice i urednice Mojmire Pastorčić. "Ja nisam…

47 minuta prije

Anušić: Milanović prijeti načelniku Glavnog stožera, a general je pokazao da ima kičmu

Ministar obrane Ivan Anušić u središnjem Dnevniku HTV-a objasnio je zašto je napustio današnju sjednicu…

3 sata prije