Kategorije Premium sadržaj

Jandroković zaratio s tri Možemovke: “Kad osudite komunizam, zapljeskat ću vam!”

Širi dalje

Rasprava u Saboru u srijedu, prvi dan jesenskog zasjedanja, nije mogla bez spominjanja antifašizma, komunizma, pozdrava “Za dom spremni” i Jugoslavije.



“Gradonačelnik Dubrovnika pozdravlja pozdravom “Za dom spremni”, zabranjena je izložba u Sinju, zabranjen je nastupa zbora iz Crne Gore na Korčuli”,  govorila je  saborska zastupnica Možemo Dubravka Polović. Odgovorio joj je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Bilo bi vjerodostanojije da ste se osvrnuli i na drugi totalitarizam koji se slavi od određenih ljudi, onda bi mogao ovo djelomično podržati. Vrlo ste jednostrani i osuđujete samo jednu stranu, jednu vrstu totalitarizma. Molim Vas, mi smo demokratsko društvo, ne možemo tolerirati samo jedan oblik totalitarnog, a iz Vašeg izlaganja se to ne može zaključiti”, kazao je Jandroković.

Povredu Poslovnika je tražila Urša Raukar Gamulin (Možemo):

“Današnja RH osnovana je na temeljima i anifašističkog antifašizma u Drugom svjetskom ratu”, poručila je.

“Antifašizam je stečevina koju poštujemo svi, ali komunizam, Jugoslavija, nedemokracija, ubijanje političkih protivnika… to nikad u ovom Saboru nećemo tolerirati”, kazao je Jandroković a ona upitao: “Kada ćete imati dovoljno snage i osuditi i jedne i druge, zapljeskat ću vam”, poručio joj je predsjednik Sabora.

Uskočila je Ivana Kekin i ušla u prepirku s Jandrokovićem: “Kad govorite Za dom spremni, vi i vaši zastupnici ne branite Ustav.”

“Ja ne govorim Za dom spremni, a vi sudjelujete na javnim događanjima gdje se vijori petrokaka na jugoslavenskoj zastavi”, uzvratio je  Jandroković.

Već smo naučili da političari koji nemaju talenta za ozbiljne sadržaje uvijek se kače za partizane i ustaše, ZDS i Thompsona, antifašizam i Jasenovac… Po tome ih je najlakše prepoznati.

M. Marković/Foto: Sabor.hr


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Omiljeni glumac osuđen zbog silovanja dječaka. Kaznu je otkupio za 18.200 eura

Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom, potvrđeno…

13 minuta prije

Međugorje 1981.: “Djeca su gledala u Gospu, nisu ni trepnula…”

Prvi put 24. lipnja 1981. godine šestero mladih - Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković,…

1 sat prije

Nogometna legenda izazvala buru izjavom “Ja sam pravoslavac, ali nisam Srbin”

Predrag Pašić, nekad najbolji igrač bivše države, član generacije koja je 1979. godine osvojila zlato…

2 sata prije