Jutarnji list u prilogu Dobra hrana, koja se bavi recenzijama ugostiteljskih objekata u Hrvatkoj, izgadio konobu Mirjane. U rubrici POPULRANBI RESTORANI objavili su tekst “Ne nasjedajte na reklamu, lokali poput ovoga ne bi se smjeli nazivati konobom”
Mirjana Hrga im je dogovorila uvjerena da je napad naručen, a za sve je okrivila šeficu Hanza medije Anu Hanžeković. U osvrtu na njihovu recenziju Hrga je napisala:
“Kad bi popljuvali jednu od mojih najdugovječnijih kolegica, s impresivnom karijerom, ona ne bi pitala za sadržaj teksta nego sliku: “Kako sam ispala? To me jedino zanima”. Žena se odlično zezala s medijskim miševima i naručenim tekstovima.
Ove slike ispod su odlične, tekst je pisala osoba za koju sam se morala raspitati kod nekoliko kolega tko je ona i što uopće zna o gastronomiji? Jedva sam saznala.
Ipak, hvala joj u ime odlične ekipe na reklami, jer i loša reklama je reklama, ali očigledno ili nema pojma ili … bit ću pristojna i tu ću stati.
Ipak, danas pišu o hrani i oni koji nisu otišli dalje od lokalne zalogajnice. Dovoljno je vidjeti naše recenzije pa dobiti dojam. Tekst su pisali gosti iz različitih dijelova svijeta, koji su ovdje uistinu bili, jeli i rekli svoje mišljenje.
Dakle, u potpunosti je uvredljivo da netko dopusta publiciranje ovakvih laičkih svinjarija poput ove u Jutarnjem, jer upravo je suprotno:
1. Ribu imamo samo kad se lokalna koca iz Osora vrati s ulovom (ovisi od vremena). Smrznutu iz uvoza sigurno nećemo staviti na stol. Ako je to grijeh, fakat smo bezveznjaci.
2. Janjetinu nismo imali mjesecima, jer da novinarka ista zna, onda bi znala da su nam divlje svinje na otoku pobile stada. Kupovnu iz Australije ne bismo gospođi servirali pa sve i da nam je rekla da će nas nahvaliti
3. Na otoku imamo napokon od ove godine siranu. Rade ovčji i kozji sir i skutu. E, pa mi smo jedan od 5 restorana koji kupuje upravo taj sir i ponosni smo da imamo tu priliku.
4. Otok u sastavu Malog Lošinja su i Unije, drži stada boškarina. Normalno je da imamo boškarina, koliko god gastro gospođa mislila drugačije i iz toga pogrešno izvlačila zaključak “tko bi a tko ne bi trebao biti konoba”.
5. Osim prosecca, sva vina, rakije, ginovi su hrvatski jer promoviramo hrvatsko.
6. Kruh pečemo, ne kupujemo štruce i onda preprodajemo.
7. Slastice sami radimo.
Možda smo odlični, možda samo dobri, možda osrednji, ali u životu nismo u jelo stavili ni Vegetu ili vrhnje za kuhanje, a kamoli kupili meso u supermarketu na rasprodaji i podvalili na tanjur, ali znalci poput autorice daju si za pravo da ubijaju upravo takve koncepte. Nisu joj zabavni. A ona “zna”.
Gospođo, na najboljem ste putu da sa svojom novinarskom kućom uništite i zadnje pokušaje borbe upravo za lokalno.
Nadam se da ste zadovoljni “odrađenim” i da autorica nema veze s Lošinjem, npr. kuću koja nosi veze s lokalnom zajednicom i sl. ili … stat ću.
Što se nas tiče, mi ćemo živjeti i uživati upravo onoliko koliko nam se da. Svima drugima želimo da budu bolji od nas jer samo tako ćemo biti sretno a ne zlobno društvo. Mi guštamo… Onima kojima je hrana biznis, nije to lako shvatiti.
I da. Imam prijatelje koji objavljuju ozbiljne tekstove o gastronomiji, ali nikada mi nije palo na pamet to koristiti.
Sretan mi rođendan. Hvala Jutarnji list.
U razgovoru za portal Teleskop Mirjana Hrga izjavila da je napad naručen i izravno prozvala Anu Hanžeković, vlasnicu Hanza medije u čijem sustavu je Jutarnji list:
“Mislila sam da imam korektne odnose s Anom Hanžeković. Poznajemo se iz nekih drugih vremena u kojima su se simpatije puno lakše razvijale. Ništa do sada nije narušilo naš odnos, ali u ovom slučaju smatram je izravno odgovornom”, kazala je Hrga
Na pitanje hoćete li poduzeti neke pravne korake, Hrga je odgovorila
“Suprug mi je odvjetnik, ali jednostavno mi se ne da. Zamislite da se s autoricom ovih bljuvotina moram susresti na sudu? Gledati ju… Zašto da si upropaštavam još jedan dan života? Nevažna je kao i oni koji stoje iza toga.”
D.M. /Foto: Facebook
Poštarica Ines (36) te je noći bila toliko žedna da je odlučila provaliti u restoran…
Chef Tomica Đukić, glavni kuhar hrvatske reprezentacije, koji našim nogometašima kuha još od Eura 2016.…
Podravkin logističko-distributivni centar u Koprivnici, vrijedan 48 milijuna eura, koji se prostire na 26.000 četvornih…
Komentiraj