Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je nabavu cateringa za edukacije nastavnika koji će stajati čak pet milijuna kuna rekavši kako će još jednom proći sve stavke menija.
Članovi stručnih radnih skupina kurikularne reforme tijekom sastanaka imat će catering na razini jelovnika od minimalno četiri slijeda prosječne cijene 225 kuna po osobi.
Za predjelo se očekuje pršut u kombinaciji s dinjom, izbor sireva s orašastim plodovima, buđola, ali i različite tople kombinacije kao što su tjestenina s tunom ili lososom, rižota, lazanje ili zagorski štrukli.
Mesni meniji u ponudi bi obavezno trebali imati teletinu, svinjeće medaljone i perad, a jela od ribe svakako trebaju uključivati kozice i škampe, brancin, oradu ili bakalar.
“Kada imate edukacije za 64.000 ljudi, onda se pri tome treba nabaviti i hrana. Ako pak imate edukacije koje nose toliko obroka koliko je dovoljno da dva dana hranite grad veličine Čakovca, onda to nešto i košta. Po povratku iz Bruxellesa tražila sam da voditelj projekta još jednom prođe sve stavke”, rekla je u četvrtak ministrica Blaženka Divjak.
Novinari su je pitali je li doista visoka kvaliteta hrane nužna za edukaciju nastavnika i učitelja, odnosno može li se ponuditi nešto nešto skromnije od lososa, odgovorila je da se “mogu jesti i špek fileki i losos“.
R.I. /Foto:Facebook