U subotu, 9. ožujka, poslije dugogodišnjih problema sa zdravljem u kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci u 50. godini. preminuo je Andrej Barbieri, jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova.
Vijest o njegovoj smrti rastužila je sve, od njegovih prijatelja, kolega, do onih koji su pratili i jnegov rad i njegove kulinarske savjete.
Andrej Barbieri rođen je u Zagrebu, a nakon djetinjstva provedenog u Lovranu vrlo mlad je otišao u Italiju gdje je otvorio multimedijalni lokal. Vodio je mnoge restorane u na Siciliji, Sardiniji, Kreti i u Španjolskoj.
U to je vrijeme bio očaran barovima, gostionicama velikim luksuznim hotelima i restoranima koji su za Andreja bili kazališni pojam- mjesto gdje se nešto odigrava i zbiva. Od 1999. godine posvećen je isključivo kulinarstvu, vodio je niz restorana diljem svijeta.
U Italiji se zaljubio u slowfood, a od 1999. godine život je posvetio isključivo kulinarstvu. Vodio je niz restorana diljem svijeta, a bio je jedini koji istovremeno vodio luksuzni restoran i bistro, opatijsku Bevandu i riječku Conca d’Oro.
Nakon povratka iz svijeta u Voloskom je vodio Skalinadu, a potom i Tramerku u Opatiji. Uz Bevandu, u Rijeci je na Korzu vodio je i lokal Conca d’Oro (Zlatna školjka).
Barbieri je bio i član žirija poznatog kulinarskog showa MasterChef koji se prikazivao na Novoj TV. Prije dvije godine otvorio je Qavannu, prvi hrvatski restoran u katarskoj Dohi.
Megy M. /Foto:novilist
Bivši ministar zdravstva Vili Beroš iz istražnog je zatvora u petak uputio predsjedniku Sabora zahtjev za aktivacijom saborskog mandata osvojenog na…
Zvonimir Boban dobio je dugogodišnji spor s AC Milanom oko smjene s mjesta sportskog direktora…
U Nyonu je održan ždrijeb četvrtfinala Lige nacija. Ždrijeb je odlučio da Hrvatska za Final…
Komentiraj