Kategorije Sport

Bayern – Dinamo 9:2 Najgori poraz Dinama u povijesti

Širi dalje

Bayern je u prvoj utakmici Lige prvaka pobijedio Dinamo 9:2. Najgori je to poraz Dinama u povijesti. Ne samo u Ligi prvaka nego općenito.

Dosadašnji rekord bio je poraz od Lyona (1:7) u Maksimiru 2011., no Modri su ga katastrofom u Münchenu uspjeli nadmašiti.

Jakirović će na press konferenciji morati odgovoriti na puno teških pitanja, a ako sam još večeras ne podnese ostavku, vrlo je izvjesno da će o tome razgovarati njegovi nadređeni.

“Šamar” protiv Hajduka, kako ga je opisao Jakirović, očito je bio šok koji je pokrenuo domino-efekt.

Čak devet golova primili su igrači Dinama i to je najteži poraz u povijesti zagrebačkoga kluba. Ne samo u Ligi prvaka, nego općenito. Da nije bilo raspoloženog Nevistića, mogao je Bayern zabiti i dvocifrenu brojku.

Osim visokog poraza, pamtit ćemo i desetak minuta drugog poluvremena. Bilo je to čudo u Allianz Areni, dokaz da Dinamo može u nekim trenucima, barem nekoliko minuta igrati Ligu prvaka i protiv najjačih, europskih giganata.

Uživali smo u tim trenucima, kad su Modri golovima Petkovića i Ogiware smanjili na 3:2, a Pjaca je imao šansu poravnati na 3:3.


Onda je uslijedio je pravi potop. Dobro, neki će kazati da je Jakirovićeva momčad s tim golovima na otvaranju druge dionice zapravo naljutila domaćina, koji ih je onda kaznio s porcijom golova.

Realno, Bayern je ipak neki drugi nogometni planet za Dinamo, neki daleki svijet, koji je Modre gurnuo u katastrofu. Zapravo, nije se dogodilo ništa neočekivano, sve se negdje moglo predvidjeti.

Osim onih početnih desetak minuta drugog dijela kad su Modri zabijali…

Kane zabio četiri gola

Startalo je žestoko sa strane Bayerna, stisnuli su domaći, Musiala je opalio jako s nekih osamnaest metara, ravno u Nevistića. Nekoliko minuta nakon toga Musiala je pogodio mrežu, ali nije vrijedilo, bilo je očito zaleđe.

Nisu Modri dugo izdržali jaki pritisak, Bayern je zabio iz jedanaesterca nakon prekršaja Pierre-Gabriela nad Pavlovićem. U prvom trenutku je nakon tog starta sudac rukama mahnuo da se igra dalje, nakon toga je zabio Gnabry

Međutim, taj pogodak Gnabryja nije priznat, očito je bilo zaleđe. Ali, iz VAR sobe su pozvali španjolskog suca da pogleda u ekran kraj terena, a nakon gledanja je  Munuera pokazao na bijelu točku.

U prvi trenutak je sve bilo pomalo zbunjujuće jer se mislilo da sudac provjerava moguće zaleđe Gnabryja, a zapravo je provjeravao potencijalni jedanaesterac koji je na kraju dosuđen, a Kane ga je sigurno pretvorio u pogodak.

Čak tri gola s 11 metara

Utakmica je uglavnom bila jednosmjerna ulica, ali bilo je to očekivano. Modri su se branili čistom “bunkericom”, sve svoje kapacitete i fokus posvetili su obrani.

Rijetko su u prvom poluvremenu prelazili centar, a kad se to i dogodilo i nekoliko navrata, brzo su izgubili loptu. Nakon nešto više od pola sata, Bayern je zabio i drugi pogodak, taj je bio spektakularan, Musiala je prsima spustio Guerreiru koji od prve, sjajnim udarcem zabija loptu u mrežu. Nakratko se i u ovom slučaju provjeravalo u VAR sobi je li asistent Musiala bio u zaleđu, provjera je pokazala da nije.

Uskoro je i treći puta Nevistić morao po loptu u mrežu, zabio je Olise glavom nakon centaršuta  Kimmicha. Modri se jednostavno nisu mogli boriti protiv mnogo jačeg suparnika, bila je to klasična igra mačke i miša, ponekad se činilo da Bayern može zabiti kad god poželi.

Međutim, onda je stiglo to drugo poluvrijeme, njegove početne minute opisane u uvodu, minute koje su “zapalile” sve poklonike plave boje na tribinama. Nakon toga je uslijedila kanonada Bayerna, ljutih Bavaraca, koji su trpali, trpali, trpali, trpali, trpali, trpali…

Dva puta iz jedanaesteraca koje je zabio Kane, zabio je Harry i iz igre, nadodali su se Olise i Sane Goretzka. Jedanaesterce u drugom poluvremenu skrivili su Mišić Ristovski.

Na koncu protiv Modrih su u Allianz Areni dosuđena čak tri jedanaesterca.

Ako nekome može biti utjeha prije 4 godine Bayern je dobio Barcelonu  8:2, jedan gol je zabio Periṣ̌ić. Tada im nije dosuđen ni jedan penal.

M. M./foto: cropix

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Dinamo

Najnovije

Dva hrabra mornara! Prvi brod Hrvatske ratne mornarice 1991.

Brod je jedan od najranijih proizvoda čovjeka i s njim ga veže duboko simboličko značenje,…

21 minuta prije

Ivković o Jakirovićevim greškama: Zbog toga pati i on i igra

Dinamo je debaklom protiv Bayerna  ušao u novu sezonu Lige prvaka. Momčad trenera Sergeja Jakirovića…

2 sata prije

Anušić u Saboru: Nabavljno moćno oružje iz SAD-a. Imaju ga samo tri zemlje

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je u srijedu na aktualnom…

13 sati prije