Kategorije Sport

Bjelica: “Boli me dva dana glava jer nisam znao koga staviti u igru”

Širi dalje

Čestitam igračima, navijačima i svima u klubu na izborenoj pobjedi nakon razdoblja koje nije bilo baš pozitivno, ali uspjeli smo se u ova dva, tri dana konsolidirati, istaknuo je Dinamov trener Nenad Bjelica nakon što je svoj drugi maksimirski mandat otvorio u velikom stilu svladavši Lokomotivu s 5:1.



– Pričali smo s igračima, nismo imali drugih mogućnosti jer nije bilo ni vremena niti uvjeta. Dominirali smo od početka do kraja iako nismo imali vremena trenirati, dobri smo bili u taktičkom dijelu, primijenili smo puno od onoga što smo pričali, i to u svim fazama igre, u napadu, obrani, tranziciji, u reakciji po izgubljenoj lopti, čak i u prekidima… Velika pohvala dečkima, lijepo je pobijediti opet, možemo se u miru pripremati za Monaco – dodao je trener Bjelica.

Uoči ovoga dvoboja, u nedostatku vremena za ozbiljnije treninge, preostala je samo brza psihološka priprema.

– Puno smo razgovarali, grupno prije treninga u petak, a obavili smo i neke individualne razgovore s igračima, ali ne nešto previše jer nije bilo vremena. Ali dovoljno da bismo pokazali pravo lice. Rekli smo na koji način želimo igrati, na koji način se ponašati na terenu i izvan njega i mislim da možemo biti zadovoljni onim što smo vidjeli. Postigli smo pet golova, imali još jako puno izglednih situacija. Žao mi je zbog primljenog gola, ali to je tako u nogometu, Lokomotiva je kvalitetna momčad koja te uvijek može ugroziti. To je i napravila u nekoliko navrata, ali puno manje nego što smo gledali u nekim prethodnim utakmicama.

Koliko je samoj momčadi, za podizanje samopouzdanja, bitna ovakva pobjeda s pet postignutih golova?

– Mislim da bi nam, nakon ovog razdoblja, svaka pobjeda dobro došla za dizanje samopouzdanja. Naravno, kad dvaput pogodiš prečku i stvoriš još dosta izglednih prilika, mora ti rasti samopouzdanje. Radujem se da smo se vratili u život.

Stoperski dvojac ovom su prilikom činili Maxime Bernauer i Raul Torrente.

– Njih dvojica prvi put su sad igrali zajedno. Zahtijevali smo da igraju jednostavno, da u situacijama kad imaju prostor uđu s loptom u sredinu, pokušaju s dijagonalom ugroziti suparnika, to su i napravili, tražili dubinu gdje su Arijan Ademi i Martin Baturina… Bila je to kvalitetna utakmica i njih dvojice kao stopera, ali i cijele momčadi. Puno je lakše stoperima kad se cijela momčad brani, a kad im dolaze tri na tri ili četiri na četiri, svi stoperi izgledaju lošije. Cijela momčad izgledala je kompaktna.

Trener Bjelica najavljivao je okomiti nogomet, je li i to možda bila tema razgovora s igračima?

– Već sam rekao da sam pragmatičan trener, ne umirem u ljepoti nogometa, ali želim biti efikasan, pobjeđivati… Ako ćemo nekad do željenog rezultata doći zato što ćemo poslati dugu loptu na Brunu Petkovića, to nije nabijanje nego može biti i plan igre. Direktnim nogometom smanjujemo rizik pred našim golom. Kažem, nismo stigli trenirati, ali rekli smo i Ademiju i Baturini u sredini što želimo od njih, rekli smo i krilnim igračima što želimo i puno toga su primijenili.

Novinare je zanimalo što je trenera Bjelicu ovom prilikom najviše razveselilo?

– Za mene je predivan osjećaj ponovno biti na kupi Dinama. Stvarno sam se ugodno osjećao. Puno mi znači i pljesak s tribine na početku utakmice. Isto tako te razveseli i pobjeda, svi golovi. Bio je potreban gol i Petkoviću i Baturini i Ademiju, drago mi je da je i Torrente prvi put bio strijelac u službenoj utakmici u Dinamu.

U kadru nije bilo Luke Stojkovića.

– On je u petak na treningu osjetio probleme s mišićem, došao je jutros na aktivaciju i rekao da je puno bolje, ali nismo ništa htjeli riskirati. Pratit ćemo kako će biti sljedećih dana. On može biti opcija za srijedu protiv Monaca. Isto tako može biti opcija i Kevin Theophile, ali Samy Mmaee ipak još neće moći.

Koliko je ovih 11 blizu križaljci za dvoboj protiv Monaca?

– Dečki su dobro odigrali, zadovoljan sam kako smo stajali, kako smo odgovorili svim zahtjevima utakmice. Još nisam uveo Lukasa Kačavendu, nije bilo Stojkovića, tek je s klupe ušao Sandro Kulenović… Imamo jako kvalitetan kadar.

Boli me dva dana glava jer nisam znao koga staviti koliko kvalitete imamo, pogotovo u tom ofenzivnom dijelu. Moramo se bacati na glavu, kad dobiješ šansu moraš je iskoristiti, a u ovoj su je utakmici svi iskoristili. Sretan sam kao trener što imam ovako kvalitetnu momčad.

Je li zadovoljan s trkačkom dionicom svoje momčadi?

– Mislim da smo dosta trčali, pogotovo u situaciji kad bismo izgubili loptu. Tranzicija po izgubljenoj lopti bila je kvalitetna, puno bolja nego u prethodnim utakmicama. Jako brzo smo trčali u obranu, sa svih 11 igrača. Petković je bio naš prvi obrambeni igrač, jako je dobro usmjeravao njihovu igru na lijevu stranu, na lijevu slabiju nogu njihova stopera Denis Kolingera. Trka je bila na dobroj razini, vidjet ćemo brojke, ali mislim da su bile bolje nego u zadnjim utakmicama.

U srijedu će u Maksimir, dakle, u dvoboju Lige prvaka doći Monaco kojeg će predvoditi austrijski trener Adolf Adi Hütter, stari Bjeličin znanac… Međusobno su se sučelili u 11 navrata.

– Malo smo izgubili kontakt otkad sam otišao iz Austrije, ali da, puno smo puta igrali jedan protiv drugoga. On je super, vrlo simpatičan, jako voli naše ljude. Jako je puno surađivao s našim ljudima, utakmice protiv njega vrlo su  interesantne, radujem se što ću ga ponovno vidjeti, drago mi je da je na ovako visokoj razini, to je zaslužio. Imamo čak i zajedničkog menadžera, puno toga nas povezuje. Obojica ćemo htjeti pobijediti u srijedu, nadam se da ćemo mi biti uspješniji – dodao je trener Bjelica.

D.M. /Foto: GNK Dinamo ss


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Marinela B., šefica računovodstva, za dvije godine iz muzeja ukrala 1.37 mil. eura

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u veljači je objavio da je novi ravnatelj  Muzeja za umjetnost i obrt…

49 minuta prije

Dvije ponoćne objave Dinama oduševile navijače

Dinamo u 8. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Lokomotivu na Maksimiru 5:1. Momčad Nenada Bjelice, kojemu…

2 sata prije

Dinamo – Lokomotiva 5:1 Bjelica startao pobjedom, krasan gol Petkovića – video

Dinamo je u 8. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Lokomotivu na Maksimiru 5:1.  Momčad Nenada Bjelice,…

13 sati prije