Kategorije Sport

Brojni čestitaju Marinu Čiliću, neobičnom čestitkom javio se i Đoković

Širi dalje

Za osvajanje povratničke titule, ukupno 21. ATP naslova u karijeri, pristigle su brojne čestitke među kojma se našla i ona Novaka Đokovića.



Marin Čilić, koji je trenutačno 373. na ATP ljestvici, osvojio je naslov na teniskom ATP turniru u Huanghzouu nakon što je u finalu svladao 43. tenisača svijeta Zhizhena Zhana iz Kine 7-6(5), 7-6(5).

Osvajanjem ATP 250 turnira ispisao je povijest tenisa. Čilić, koji će za vikend proslaviti 36. rođendan, postao je najniže rangirani igrač koji je osvojio turnir ATP razine. Zbog velikih problema s ozljedama i duge pauze, hrvatski tenisač uoči turnira bio je tek 777. na svijetu,  najkon turnira ( nova ljestvica se objavljuje u ponedjeljak)  skočit će na 212. mjesto.

Zanimljivo je da trojica Hrvata drže neobične rekorde u svijetu tenisa. Uz Čilića, koji je kao najlošije rangirani tenisač u povijesti osvojio ATP turnir, tu je i Goran Ivanišević, najlošije rangirani tenisač u povijesti koji je osvojio Wimbledon (125.)  te Borna Ćorić  koji je najlošije rangirani tenisač u povijesti (152.) koji je osvojio turnir Masters 1000.

Za osvajanje povratničke titule, ukupno 21. ATP naslova u karijeri, pristigle su mu brojne čestitke među kojma se našla i ona Novaka Đokovića.

“Bravo Careeeee”, napisao je Đoković uz emotikone aplauza i klanjanja.

Dan poslije osvajanje turnira presretni Čilić je na društvenim mrežama objavio:

“Kakav tjedan! Ovaj se osjeća posebno! Nevjerojatno sam ponosan na protekli tjedan i rad koji smo moj tim i ja uložili tijekom ovog putovanja oporavka. Bilo je mnogo uspona i padova, ali moj tim je bio uz mene na svakom koraku. Više sam nego zahvalna njima, mojoj obitelji i svima koji su me podržavali tijekom ovog procesa.

Veliko hvala organizatorima Hangzhou Opena na wild card-u i izvanrednom gostoprimstvu!”

D.M. /Foto: Facebook MČ


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plenković u SAD-u: Uskoro očekujemo ukidanje dvostrukog oporezivanja

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da Hrvatska očekuje skoro stupanje na snagu sporazuma o…

5 minuta prije

Službeno je! Nenad Bjelica je novi trener Dinama

Službeno je. Nenad Bjelica novi je trener Dinama, potvrdio je zagrebački klub objavama na društvenim…

1 sat prije

Ivica Marijačić: Marko Jurič je osuđen na 10 mjeseci, a mene čega gora kazna

Novinar, kolega i moj prijatelj, Marko Jurič, pravomoćno je osuđen je na 10 mjeseci zatvora…

1 sat prije