Kategorije Sport

Delije na utakmici protiv Benfice: “Sjekirom ću poklat sve Splićane” – video

Širi dalje

Cvena zvezda  je na Marakani izgubila od Benfice 1:2 u prvom kolu Lige prvaka. Prije i tijekom utakmice srpskog i portugalskog kluba puno se pričalo i o navijačima Hajduka. Razlog je što je Torcida pobratimljena s No Name Boysima, navijačima Benfice.



Pripadnici te dvije navijačke skupine prate jedni druge po Europi. Tako su pripadnici NNB-a prošlog vikenda bili na Maksimiru s Torcidom te razvili svoje transparente.

Zato se očekivalo da im Torcida uzvrati tako što će s njima biti na jučerašnjoj utakmici Lige prvaka u Beogradu. No, srbijanski MUP objavio je kako na tribinu za gostujuće navijače neće biti omogućen ulazak državljanima Hrvatske niti će biti dozvoljeno unošenje simbola Hajduka, Torcide i Hrvatske.

“Tijekom granične kontrole osoba i vozila, kako na graničnim prijelazima, tako i na aerodromu Nikola Tesla, kod više navijača Benfice pronađena su obilježja Hajduka i navijačke skupine Torcida”, rekao je potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

Pronađeno je, a potom iz sigurnosnih razloga zaplijenjeno desetke naljepnica, zastava, majica i znački s obilježjima Hajduka i Torcide

“Ministarstvo unutarnjih poslova u skladu sa svojim djelokrugom rada i zakonskim ovlastima, prema svim osobama koja se zateknu u izvršenju kaznenih djela i prekršaja, u suradnji s nadležnim tužiteljstvom, poduzet će mjere i radnje u cilju njihova daljnjeg procesuiranja”, kazao je Dačić.

Znajući za bliskost navijača Benfice i Hajduka, Delije su na utakmici protiv Benfice pjevali morbidne prijetnje:

“Mrzim Hajduk i Torcidu, mrzim tebe, Marjane, i sa sjekirom u ruci poklat ću sve Splićane.”

>>> Video možete pogledati  OVDJE.

Po završetku utakmice pristaše domaćeg kluba pokušale su se obračunati s gostima iz Portugala. Na zapadnoj tribini Marakane manje skupina Delija zaletjela se prema No Name Boysima koji su bili na južnom dijelu ograđeni. Srpska policija je bila prisutna i spriječili su bilo kakav okršaj na stadionu.

Jedan je navijač portugalskog kluba pretučen prije utakmice jer jer na sebi imao i obilježja Hajduka. Snimka udaranja nesretnog mladića objavljena je na poznatoj navijačkoj stranici Hooligans.cz, ali i ubrzo uklonjena.

Nesretnog navijača u majici Torcide išamarali su, a onda se netko umiješao i spriječio još veći kaos.

Očekuje se reakcija UEFA koja u svim sličnim slučajeva kažnjava klub zbog neprikladnih uzvika njezinih navijača.

M.M. /Foto: Profimedia


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Žena veleposlanika Hide Biševića bavi se vradžbinama i to masno naplaćuje

Hidajet (Hido) Biščević, rođen u Sarajevu 1951. godine, bivši novinar u diplomatskoj karijeri bio je…

18 minuta prije

Plenković na Črnomercu: I Milanović živi ovdje, ali se nije usudio izaći na medgan

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sinoć je posjetio stranačku bazu na Črnomercu u Zagrebu, podružio se…

3 sata prije

Objavljeno koliku otpremninu će Jakirović dobiti od Dinama

Sergej Jakirović smijenjen je u četvrtak, dva dana nakon debakla od Bayerna u Ligi prvaka,…

4 sata prije