Kategorije Sport

Dinamo će protiv Salzburga voditi trener Danijel Jumić. Tko je on

Širi dalje

Dinamo večeras od 21 sat igra svoju treću utakmicu u Ligi prvaka ove sezone. Gostuje kod Salzburga, momčadi koja još uvijek nema nijedan bod. Zagrebačku momčad s klupe neće moći voditi Nenad Bjelica jer je dobio crveni karton u prošloj utakmici, kad je Monaco gostovao u Zagrebu.



Bjelica će tako utakmicu pratiti s tribina, a njegov će zamjenik na klupi biti 38-godišnji Osječanin Danijel Jumić. On je od 2021. godine radio kao voditelj nogometne škole NK Osijeka. Tamo ga je postavio upravo Nenad Bjelica, koji ga je i povukao sa sobom u turski Trabzonspor u travnju prošle godine, a pomagao mu je i u Union Berlinu.

Prije dolaska u Osijek bio je glavni trener Istre, koju je vodio u 21 utakmici u prvoj polovici 2021. godine, osvajajući solidnih 1.19 bodova po utakmici. Istrijani ga najviše pamte kao trenera koji ih je odveo u finale kupa gdje su u golijadi izgubli od Dinama 6-3

U Istri je od 2019. do početka 2021. godine radio kao voditelj nogometne škole. Trenersku karijeru započeo je u Jadranu iz Poreča, najprije kao trener mlađih uzrasta, a onda i kao trener prve momčadi.

Igračku karijeru okončao s 24 godine

Iza njega je i igračka karijera na poziciji napadača, uglavnom za strane klubove. Bio je zapažen u juniorima, igrao je za U-18 i U-19 reprezentaciju Hrvatske. U toj generaciji bili su između ostalih Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić.

Igrao je za austrijski Kärnten, slovačku Dunajsku Stredu, a bio je i na probi u Udineseu, koji je tad vodio Luciano Spalletti, no nije zadovoljio. Karijeru je završio sa samo 24 godine zbog ozljeda koljena.

S Dinamom protiv Salzburga imat će priliku voditi dosad najveću utakmicu u karijeri.

D.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Sergej Trifunović prijavio suprugu na obiteljsko nasilje. Vjenčali su se prošli tjedan

Sergej  Trifunović prijavio je suprugu za obiteljsko nasilje samo tjedan dana nakon vjenčanja, pišu srpski…

32 minute prije

Bivši načelnik osuđen na 4 godine. Na račun općine kupio i Halidov CD

Bivši načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar (HDZ)  proglašen je krivim za tri kaznena djela zlouporabe položaja…

3 sata prije

Picula kontra Milanovića: “Ukrajini treba pomoći na svaki mogući način”

Tonino Picula oglasio se o svojoj nedavno dodijeljenoj ulozi europskog izvjestitelja za Srbiju i o…

3 sata prije