Kategorije Sport

Dinamo – Lokomotiva 5:1 Bjelica startao pobjedom, krasan gol Petkovića – video

Širi dalje

Dinamo je u 8. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Lokomotivu na Maksimiru 5:1.  Momčad Nenada Bjelice, kojemu je ovo bila prva utakmica nakon povratka u Dinamo, podigla je samopozdanje pred ogled s Monacom u Ligi prvaka.



Dopadljiva izvedba, atraktivni potezi, brojne prilike, izigrane akcije, vatra pred suparničkim vratima, čak pet pogodaka pogotka, dvaput pogođena greda, visoka pobjeda i pozitivna energija uoči novih izazova. U takvom je ambijentu prošao uvodni dvoboj trenera Nenada Bjelice u njegovu novom maksimirskom mandatu.

Plavi su u ogledu 8. kola SuperSport HNL-a svladali Lokomotivu s 5:1, a uz konkretan rezultatski i bodovni učinak i uz sjajan dojam, Bjeličinu je uvertiru obilježila i zanimljiva simbolika: pogotke su postigli “plavi 9”, “plavi 10” i plavi kapetan – simbolički ključne figure svake momčadi.

A kad se na sve to s dva gola u sučevoj nadoknadi vremena nadovezao i stoper, cijeli taj nogometni koktel predstavlja poticajan ulazak u novo razdoblje u kojem je sljedeće iskušenje već u srijedu u 21 sat u 2. kolu Lige prvaka kad će u Maksimiru gostovati Monaco…

Dinamo je odlučio zagrijati i publiku i suparničku obranu još u 4. minuti kad je Arbër Hoxha na lijevoj strani produljio za Martina Baturinu, on ubacio na vrh peterca, ali lopta je ipak išla pomalo unatrag pa ju Juan Cordoba nije uspio na vrhu peterca dobro zahvatiti glavom. No, zato su koridor prema mreži pronašli u 13. minuti. Stefan Ristovski izveo je aut, Josip Mišić odmah mu vratio, a iskusni maksimirski branič gotovo s aut-crte zavrnuo dugu oštru loptu pred vrata gdje je u punom trku osvanuo Baturina i podmetnuo nogu na vrhu peterca skrenuvši u gol za vodstvo plavih.

Zadnji vezni u sastavu lokosa, Blaž Bošković, u 34. je minuti prekršajem zaustavio Petkovića nadomak kaznenom prostoru… Loptu je na slobodan udarac namjestio upravo Petković, a takav prizor uvijek je alarm za suparničku obranu. I maksimirski “plavi devet” maestralnim je potezom, trzajem nogometnog šmekera, lansirao loptu s 22 metra, malo s lijeva, preko živog zida u bliži gornji kut za 2:0.

Zaprijetili su plavi i na otvaranju drugog dijela, Hoxha je projurio lijevim krilom, došao do gol-aut crte, odigrao povratnu, Petković potegnuo iz prve, ali ispriječio se vratar Zvonimir Šubarić.

Cordoba je u 51. povukao napad, odigrao paralelu s lijeva, Petković ju novi šmekerskim potezom lucidno propustio kroz noge vidjevši nadirućeg Ademija… Maksimirski je kapetan prihvatio loptu, silovito gađao, Šubarić odbio, ali ponovno je natrčao Ademi i ovaj put glavom smjestio u mrežu.

Samo dvije minute kasnije ponovno je Ademi potegnuo glavom sa šest metara nakon ubačaja Ristovskog s desna, ali lopta je prohujala uza samu vratnicu.

No, zato se u sljedećoj, 54. minuti zanjihala mreža na drugoj strani terena. Silvio Goričan proigrao je mladoga Luku Vrbančića, donedavnoga maksimirskog vezista, a on vješto s desna zavukao loptu u suprotni donji kut smanjivši na 3:1.

U 69. je Cordoba jurio desnom stranom, Denis Kolinger ga zaustavio prekršajem, sudac pustio prednost, Baturina povukao napad, odigrao kratku povratnu Petkoviću koji je s ruba kaznenog prostora uzdrmao gredu.

Ponovno je vibrirala greda Lokomotivina gola u 89. minuti kad je Marko Rog potegnuo s 25 metara, a lopta u paraboli odsjela na okviru gola. Plavi su nastavili lomiti suparničku obranu i u završnim minutama, a u sučevoj je nadoknadi vremena čak dvaput mrežu zatresao maksimirski stoper Raul TorrenteRog je ubacio iz kuta, Sandro Kulenović u gužvi spustio, Torrente u padu pogodio u blok,a potom u mrežu. U zadnjim je sekundama Petar Sučić povukao napad, sjajno odigrao Rogu koji je oštro gađao, a Šubarić se istegnuo i izbio u novi korner. I ovaj je put iz kuta ubacio Rog, a Torrente u padu glavom zabio i peti Dinamov gol.

Dinamo: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Torrente, Pierre-Gabriel – Ademi (63. Sučić), Mišić; Cordoba (73. Špikić), Baturina (73. Rog), Hoxha (63. Pjaca) – Petković (84. Kulenović)

Trener: Nenad Bjelica

Lokomotiva: Šubarić – Boune (75. Vranjković), Karačić, Kolinger, Leovac (58. Pajač) – Fetai, Bošković (46. Antolić); Vrbančić (80. Baždarić), Mudražija (58. Vuković), Goričan – Čop

Trener: Silvijo Čabraja

Sudac: Toni Dadić (Zagreb), Izdanih ulaznica: 8.396

Strijelci: 1:0 Baturina (13.), 2:0 Petković (34.), 3:0 Ademi (51.), 3:1 Vrbančić (54.), 4:1 Torrente (90+1.), 5:1 Torrente (90+5.)

M.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Marinela B., šefica računovodstva, za dvije godine iz muzeja ukrala 1.37 mil. eura

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u veljači je objavio da je novi ravnatelj  Muzeja za umjetnost i obrt…

40 minuta prije

Dvije ponoćne objave Dinama oduševile navijače

Dinamo u 8. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Lokomotivu na Maksimiru 5:1. Momčad Nenada Bjelice, kojemu…

2 sata prije

Bjelica: “Boli me dva dana glava jer nisam znao koga staviti u igru”

Čestitam igračima, navijačima i svima u klubu na izborenoj pobjedi nakon razdoblja koje nije bilo…

3 sata prije