Kategorije Sport

Dinamo – Monaco 2:2 Dinamo ispustio pobjedu u 90.minuti

Širi dalje

Fenomenalni golovi Sučića i Baturine nisu dočekali nagradu u obliku sva tri boda Dinama koji je do 74.  minute imao 2:0.



Dinamo je na Maksimiru remizirao 2:2 s Monacom u drugom kolu Lige prvaka.

Iako je momčad Nenada Bjelice vodila 2:0 zahvaljujući pogocima Petra Sučića i Martine Baturine, primila je golove u 74. i 90. minuti pa se tako mora zadovoljiti samo jednim bodom.

Dinamo je prvi put zaprijetio već u četvrtoj minuti. Martin Baturina je gađao iz slobodnog udarca, a nakon slabe reakcije Monacovog vratara Philipp Köhna lopta se odbila pred gol, no na nju nije uspio stići nitko od domaćih napadača.

Šest minuta poslije je Bruno Petković atraktivno pucao škaricama, ali je nedostajalo preciznosti.

U 13. minuti je Ivan Nevistić čudesnom obranom sačuvao svoj gol. Lopta se sretno odbila do Takumija Minamina, koji je ostao potpuno sam na pet metara od gola, no Nevistić je fantastično reagirao i rukometnom obranom spasio gol.

Majstorija Sučića

Do samog kraja prvog poluvremena više nije bilo pravih prilika ni na jednoj ni na drugoj strani, ali je zato po skliskom i natopljenom terenu bilo puno duela i prekršaja pa je njemački sudac Harm Osmers u periodu od 22. do 42. minute pokazao čak pet žutih kartona.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Dinamo je šokirao Monaco i stigao do vodstva. Nakon kornera gostiju Josip Mišić je sjajnom dugom loptom pronašao Martina Baturinu, a on je na drugoj strani vidio Petra Sučića, koji se majstorskim lažnjakom riješio čuvara i zatim potkopao loptu preko golmana za 1:0.

Fenomenalni Baturina povećao prednost

Dinamo je jako dobro krenuo i u drugo poluvrijeme te je krenuo po drugi pogodak. Dobru priliku imao je Petković u 52. minuti, ali je promašio cijelu loptu nakon što je ostao sam na petercu poslije ubačaja iz kuta.

No na 2:0 uspio je povisiti Martin Baturina krasnim golom u 66. minuti. Ponio je loptu od centra do šesnaesterca, a onda je dvaput prevario čuvare odgađajući udarac i na kraju lijevom nogom sa 17-18 metara neobranjivo pogodio za povećanje prednosti.

Dinamo oslabio u završnici

Iako je bio nadomak pobjede, Dinamo nije uspio sačuvati vodstvo. Povratak Monaca krenuo je u 74. minuti nakon kiksa Nevistića. Dinamov vratar krenuo je izlaziti na ubačaj iz kornera, ali se pritom okliznuo pa je Mohammed Salisu glavom smjestio loptu u nebranjenu mrežu.

Pojačali su gosti pritisak nakon tog pogotka, a Dinamo to nije uspio izdržati.

Maxime Bernauer nespretnom reakcijom na rubu šesnaesterca skrivio je kazneni udarac koji je u 90. minuti sigurno realizirao Denis Zakaria i tako postavio konačnih 2:2.

D. M //Foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Gordan Malić: Hrvoje Klasić pravda partizanska ubojstva romske djece i žena. Je li to blebetanje ili govor mržnje?

"Nije mi jasno zašto serija o jednoj političkoj stranci kreće na sredini priče. Volio bih…

4 minute prije

Hasanbegović protiv Klasića: “U seriji ‘Partija’ vidjeli smo neoborive dokaze o zločinima Titovih partizana”

U četvrtak je emitirana prva epizoda dokumentarne serije "Partija" autora Gordana Malića. Suradnik na scenariju…

46 minuta prije

HSP kažnjen 15.000 eura zbog izbornog plakata. Prijavili ih novinari

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u petak je održala sjednicu na kojoj je odlučeno…

3 sata prije