Kategorije Sport

Dinamo – Qarabag 3:0 Dva gola Kulenovića, heroj večeri Baturina

Širi dalje

Dinamo je u nevjerojatnoj prvoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag 3:0 i došao na korak do Lige prvaka.



Hrvatski prvak slavio je golovima Marka Pjace u 29. i fantastičnog Sandra Kulenovića koji je ušao u 63. minuti i golovima u 75. i 80. minuti donio Dinamu veliku pobjedu. Uzvrat je sljedeće srijede u Azerbajdžanu.

Iako je Dinamo na kraju mogao i uvjerljivije slaviti, na velikoj pobjedi puno može zahvaliti Ivanu Nevistiću, koji je obranio dvije čiste šanse, ali i igračima Qarabaga koji su promašili nevjerojatne šanse.

Gosti su imali tri velike šanse Dinamo sedam, od čega dvije stative Baturine, no Dinamo je zabio tri gola i na uzvrat ide s ogromnom prednošću.

Igrači Qarabaga nisu bili nimalo impresionirani ambijentom i bolje su ušli u utakmicu. Već u 2. minuti Juninho je zabio za 0:1 nakon pomutnje u obrani Dinama, ali je bio u zaleđu pa je gol opravdano poništen.

Mmaee skoro zabio s centra

Dvije minute kasnije sjajni Samy Mmaee je oduzeo loptu na centru i vidio Buntića da je istrčao s gola. Dobro je zapucao s više od 50 metara, ali je lopta otišla malo preko grede.

Greda je goste spasila u 17. minuti. Nakon fantastične akcije Dinama iz kornera, Baturina se izborio za udarac iskosa s lijeve strane da bi loptu zaustavila prečka.

Tri minute kasnije ozlijedio se Stefan Ristovski, kojeg je zamijenio Ogiwara. Od njegova ulaska Dinamo je bio nešto opasniji po bokovima, a u 29. minuti je poveo. Petković je odlično primio loptu i odmah je proslijedio do Sučića.

On je vidio trk Pjace po desnoj strani i idealno ga proigrao. Buntić je obranio prvi udarac Pjace, ali se lopta odbila nazad Dinamovom igraču, koji iz drugog pokušaja nije pogriješio i pogodio je za veliko slavlje na Maksimiru.

Pomalo je nevjerojatno kako Qarabag do poluvremena nije izjednačio. Prvo je u 35. minuti Nevistić nakon sjajne akcije gostiju obranio udarac Juninha, a najveću šansu gosti su imali u 43. minuti nakon velike pogreške Theophile-Catherinea.

Francuz je prsima, valjda, želio spustiti loptu Mmaeeu, ali ju je samo proslijedio do Juninha, koji je potpuno sam krenuo na Nevistića. Mogao je birati što će napraviti, ali je Brazilac pucao preko gola da bi Patrick Andrade u nadoknadi glavom s četiri metra pucao pokraj gola.

Gosti su bolje otvorili i drugo poluvrijeme, a Dinamo je igrao dosta oprezno s primarnom idejom da ne primi gol. U 53. minuti udarac Baturine prohujao je kraj stative, a četiri minute kasnije Benzia je iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Sjajne izmjene Jakirovića

Sergej Jakirović je u 63. minuti napravio ključne izmjene tako što je izvadio Sučića i Pjacu, ubacio Kulenovića i Bernauera i prešao na 3-5-2. No, Bernauer je skoro u prvom potezu koštao Dinamo. Promašio je skok, Andrade je pobjegao obrani i dao povratnu loptu Juninhu, koji je sam na deset metara, ali Nevistić čupa njegov udarac ispod grede.

U 68. minut Pierre-Gabriel je idealno nabacio na peterac gdje je Kulenović potpuno sam glavom promašio loptu. No, to je samo bila najava onoga što će Kulenović napraviti. Igrala se 75. minuta kad ga je Baturina fenomenalno proigrao, a Kulenović majstorski zavukao loptu pokraj golmana za 2:0.

Fenomenalni Kulenović slomio Qarabag

U 79. minuti Kulenović je glavom prebacio loptu preko obrane Qarabaga, ali je Medina sustigao Cordobu da bi u sljedećem napadu Dinamo slomio goste. Gosti su prvo očistili s crte, a onda je Buntić čudesno obranio zicer Cordobi. Lopta se odbila do Kulenovića, a on je iskosa s tri metra zakucao pod gredu za ogromnih 3:0.

Slomio je taj gol goste koji su na kraju priče dobro došli. U 89. minuti Baturina je sam krenuo u kontru i pričekao Kulenovića, ali mu je krivo dodao.

Duboko u nadoknadi Baturina je mogao sve riješiti, ali je u čistom ziceru, kad je već povaljao i golmana i stopera, ali je pogodio  stativu. Po našoj procjeni, iako je Kulenović zabio dva gola junak večeri je Baturina, a treba isteći i odličnog vratara Nevistića.

M. M./foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Tomašević u središtu Zagreba otvorio Centar dobrodošlice za migrante

Zagrebački  gradonačelnik Tomislav Tomašević i predstavnica Agencije UN-a za izbjeglice (UNHCR-a) u Hrvatskoj Anna Rich…

36 sekundi prije

Omiljeni glumac osuđen zbog silovanja dječaka. Kaznu je otkupio za 18.200 eura

Bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom, potvrđeno…

1 sat prije

Međugorje 1981.: “Djeca su gledala u Gospu, nisu ni trepnula…”

Prvi put 24. lipnja 1981. godine šestero mladih - Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković,…

2 sata prije