Kategorije Sport

Dinamo remizirao u Istri (2:2), Hajduk bi mogao otići na četiri boda razlike

Širi dalje

U utakmici 10. kola SuperSport HNL-a, Istra i Dinamo odigrali su neriješeno 2:2 na stadionu u Puli. Strijelci za Istru bili su Mateo Lisica i Beyatt Lekweiry, dok su za Dinamo zabijali Arijan Ademi i Sandro Kulenović. Istra je od 64. minute igrala s igračem manje nakon što je Stephane Keller dobio drugi žuti karton.



Trener Dinama, Nenad Bjelica, odlučio je utakmicu započeti bez reprezentativaca Martina Baturine i Brune Petkovića, koji su ostali na klupi. Prvo poluvrijeme prošlo je bez puno prilika, iako je Istra dobro započela i stvorila nekoliko opasnih situacija u prvih desetak minuta. Dinamo je ubrzo preuzeo inicijativu, ali nije uspio kreirati stopostotne šanse, unatoč pokušaju Stefana Ristovskog, koji je iz daljine pucao tik pored vratnice.

Lisica je doveo Istru u vodstvo u 43. minuti nakon sjajne akcije domaće ekipe. Marcel Heister kreirao je priliku, ali je nakon njegovog driblinga lopta završila kod Lisice, koji je preciznim udarcem s 20 metara savladao Dinamovog vratara.

Dinamo je snažno krenuo u drugo poluvrijeme, a kapetan Arijan Ademi glavom je izjednačio u 52. minuti nakon ubačaja Luke Stojkovića. No, samo minutu kasnije, Istra je ponovo povela zahvaljujući golu Beyatta Lekweiryja, koji je preciznim udarcem pogodio od stative.

Nakon što je Keller isključen u 64. minuti, Dinamo je krenuo u ofenzivu. Bjelica je na teren poslao Petkovića i Baturinu, što se pokazalo ključnim potezom. U 79. minuti, nakon prekršaja nad Petkovićem u kaznenom prostoru, Sandro Kulenović je realizirao kazneni udarac i postavio konačnih 2:2.

Ovim remijem Dinamo je propustio priliku preuzeti prvo mjesto na tablici, čime je omogućio vodećem Hajduku da eventualnom pobjedom protiv Slaven Belupa poveća prednost na četiri boda.

Hina/Foto: Twitter


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Gordan Malić: U Hrvatskoj se stvara klima Croexita, Milanović kolaborira s Putinom

Ako pobjedi na izborima, uvjeren sam, bit će idući premijer. 20 godina Milanovića ne bi…

1 sat prije

Sabor zapljeskao Anušiću: “Sjetite se što je ovaj dio sabornice radio 90-tih”

Uoči saborske rasprave, u ponedjeljak je Odbor za obranu upućivanje hrvatskih vojnika u NATO misiju…

1 sat prije

Zbilja je bolesna. Vedrana Rudan podržala jednog predsjedničkog kandidata!

Vedrana Rudan na svom je blogu žestoko kritizirala politiku premijera Andreja Plenkovića prema Ukrajini, a…

3 sata prije