Kategorije Sport

Francuzi u polufinalu Eura, a da nisu zabili gol iz igre. Bijesni su na najveću zvijezdu

Širi dalje

Poražavajuće zvuči činjenica da Francuzi još nemaju pogodak iz igre na Euru. Dvaput su se provlačili autogolovima, a tek jednom je Kylian Mbappé poentirao s bijele točke u remiju protiv Poljske.



Plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva, ali uspjeh ne slave, već zabrinuto gledaju prema nastavku turnira. Na prvu zvuči nezahvalno, ali uzimajući u obzir da se radi o reprezentaciji Francuske stvari polako počinju imati smisla.

Tricolori su ponovno tu, među četiri najbolje reprezentacije Europe, no dojam koji su za sada ostavili, barem što se tiče atraktivnosti nogometa koji igraju, na turniru je jedan od gorih, čak u rangu Engleske, ako bi odlazili u krajnost.

Četvrtfinalni ogled protiv Portugala puno toga nije promijenio. Francuzi su nastavili s neuvjerljivim predstavama i na kraju se preko drame jedanaesteraca nekako provukli.

Poražavajuće zvuči činjenica da Francuzi još nemaju pogodak iz igre na Euru, dvaput su se provlačili autogolovima, a tek jednom je Kylian Mbappé poentirao s bijele točke u remiju protiv Poljske.

Upravo u svojoj glavnoj zvijezdi francuski mediji vide jedan od ključnih razloga turobne i stagnirajuće reprezentacije na Euru. Očekivalo se da će u srazu s Portugalom Mbappé napokon pokazati svoje pravo lice, ono ubojito, golgetersko, svima poznato, no ponovno je ostao na nezapaženom učinku. Stigle su ozbiljne kritike stigle su na račun novog napadača Real Madrida.

Francuski L‘Equipe procijenio ga je najgorim igračem na terenu protiv Francuske i pripisao mu ocjenu 2. Osim na brojevima, štedjeli ga nisu ni na riječima:

“Iako bi Mbappé trebao ubrzati igru, on ju je usporio. Nije primao ni dodavanja od suigrača, što je teško pošto više uopće ne ide glavom na lopte i ne usuđuje se ulaziti u duele. S izuzetkom jednog blokiranog i jednog slabog udarca, njegova statistika je bila skromna.”

Puno izravniji u kritikama upućenim Mbappéu bio je francuski Maxifoot lkoji je usporedo s Ronaldom, koji je sinoć bio uvjelrjivo najlošiji na terenu i jedan od krivaca što su Porugalci ispali.

“Nikada nije toliko sličio svom idolu Cristianu Ronaldu”, napisali su i dodali:

“Nikada nije predstavljao prijetnju bočnim braničima Portugala, bio je bezopasan. Bivši Parižanin nije se libio bezbroj puta okušati sreću, ali uzalud. Uvijek mu je nedostajalo spontanosti, brzine izvedbe i točnosti koje su bile njegova snaga. Fizički i tehnički bio je ispod razine, Mbappéu je očito bilo neugodno zbog njegove maske”, zaključili su na Maxifootu.

D.M. /Foto: Afp


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

HSP kažnjen 15.000 eura zbog izbornog plakata. Prijavili ih novinari

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine u petak je održala sjednicu na kojoj je odlučeno…

1 minuta prije

U 104. godini umro posljednji partizanski narodni heroj

Posljednji  narodni heroj bivše Jugoslavije, zapovjednik Srijemskog partizanskog odreda, a potom i Šeste vojvođanske brigade,…

20 minuta prije

Kombi pun migranata bježao od policije. Dvoje mrtvih, 25 ozlijeđenih

Na mjesto nesreće stiglo je osam timova hitne pomoći, a stradali putnici prevezeni su u…

31 minuta prije