Kategorije Sport

HRT pozvao ženu da komentira nogomet. Tko je zgodna Tihana?

Širi dalje

U HRT-ovoj emisiji EURO 2024 prvi put imamo analitičarku koja je komentirala aktualne događaje na Europskom prvenstvu.  Ona je Tihana Nemčić Bojić iz Križevaca, izbornica je hrvatske ženske futsalske reprezentacije i doktorica nogometa.



Nekadašnja je hrvatska nogometna reprezentativka i igračica futsala, a već duži niz godina uspješna trenerica i asistentica na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Nogomet je počela igrati kad joj je bilo 12 godina. Prvo je trenirala u Križevcima s dječacima, a kasnije igrala za ŽNK Dinamo, bila članica U19 hrvatske nogometne ženske reprezentacije, ali i trenerica mlađih ženskih reprezentacija te članica hrvatske ženske A reprezentacije.

Nogomet je igrala  do 2008. godine, kad je zbog teške ozljede s 20 godina morala prestati aktivno bavljenje sportom.

Prebacila se na futsal te je paralelno počela i studirati. Igrala je nekoliko godina u Italiji, a u Cagliariju je završila karijeru nakon još jedne ozljede. Igrala je svojevremeno i za hrvatsku žensku reprezentaciju.

Bila je i prva Hrvatica koja je potpisala profesionalni ugovor u futsalu. Nakon tri operacije lijevog koljena prestala je aktivno igrati. Njezino najnovije postignuće je imenovanje za izbornicu hrvatske ženske futsal reprezentacije.

Uz Danijela Pranjića vodila je NK Trnje. Ima FIFA-inu Pro licencu, što znači da može trenirati bilo koji klub u bilo kojoj ligi.

“Dečki imaju drugačiju energiju od žena”

“Meni je potpuno normalno raditi s muškima u nogometu jer sam uz njih odrasla. Uvijek sam morala preživjeti u grupi muških da nešto postignem i navikla sam na to. No dečki imaju potpuno drukčiju energiju od žena, pa moram paziti da nisam preopuštena i da iz mene ne izlazi previše ženske energije jer smatram da tu mora postojati balans.

To sam uspjela svladati. Puno mi je pomogao i Danijel, koji je od početka jasno postavio stvari, ali i naši igrači su iznimno dobro odgojeni, pristojni i tu nema nikakvih problema”, rekla je Nemčić Bojić kad je preuzela NK Trnje.

Svestrana Križevčanka kao stručna komentatorica HRT-a, uvodno je izrazila žaljenje što je Slovenija ispala. Na pitanje je li gledala utakmicu između Slovenije i Portugala, odgovorila je:

“Da, malo pripreme za danas, ali naravno, Slovenije nam je svima žao. Oni su imali svoje prilike, no na kraju opet dođe do izražaja to iskustvo, kvaliteta portugalske reprezentacije, možda čak i očekivano na kraju”.

Portugal se plasirao u četvrtfinale pobijedom nad  Slovenijom  3-0 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što u 120 minuta igre nije bilo golova.

Ronaldo je u 105. minuti mogao zabiti iz jedanaesterca, ali je Jan Oblak obranio njegov udarac, a portugalska zvijezda je ipak zabila prvi penal u seriji. Slovenci su zapucali sva tri penala, odnosno portugalski  golman Diogo Costa ih je sve obranio.

Megy M. /Foto: Hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Burne reakcije! Vojska Srbije marširala Prijedorom. Što je radila u BiH?

Skupina pripadnika vojske Srbije, točnije njenih kadeta i časnika, pojavila se proteklog vikenda u BiH…

7 minuta prije

Skenirali su tijela pacijenata prije i nakon korone i primijetili zastrašujuću stvar

Dugi COVID je brutalna bolest bez poznatog mehanizma ili lijeka. Daleko od toga da je po…

47 minuta prije

USKOK podigao optužnicu protiv Jurice Lovrinčevića

Zbog afere Mreža, odnosno trgovanja utjecajem i sumnji u izvlačenje novca iz budžeta za promidžbu,…

2 sata prije