Kategorije Sport

Hrvatska večer u San Sebastianu. Dvojica Luka proslavila su rođendan – video

Širi dalje

U petom kolu španjolske La Lige madridski Real je u gostima, nakon dva pogođena jedanaesterca, pobijedio Real Sociedad 2-0 i tako stigao do prve gostujuće pobjede ove sezone.  Bio je to i okršaj dvojice Luke, domaćeg Sučića i gostujućeg Modrića.



Za hrvatske je navijače dvoboj bio posebno zanimljiv zbog duela imenjaka – Luke Modrića i Luke Sučića.  Nakon pobjede na ‘vrućem’ stadionu u San Sebastianu, više razloga za sreću i zadovoljstvo imao je 17 godina stariji Modrić.

Oba hrvatska reprezentativca krenula su od prve minute. S time što je Sučić zamijenjen u 75., dok je Modrić odradio na terenu cijelu utakmicu. Iako su Vatreni bili na različitim stranama,  a uoči utakmice su se  vidjeli, izgrlili i porazgovarali, ali im je priču prekinuo neočekivan događaj.

Dočekala ih je maskota Real Sociedada koja im je obojici uručila karikature s njihovim likovima koji u klupskim dresovima stoje zagrljeni s hrvatskim šalom. Ispred njih je rođendanska torta na kojoj piše “Zorionak” što na baskijskom znači Sretan rođendan.

Modrić i Sučić nedavno su proslavili rođendane. Sučić je napunio 22 godine 8. rujna, dok je Modrić svoj 39. rođendan proslavio dan kasnije. U objavi Real Sociedada, prikazano je kako maskota kluba dovodi Sučića na kratko druženje s Modrićem prije početka utakmice, simbolično spajajući prošlost, sadašnjost i budućnost hrvatskog nogometa.

Dobili su karikaturu na kojoj su obojica zagrljeni u obilježjima svojih klubova što ih je nasmijalo, a nakon toga su se i fotografirali s maskotom. Naravno, snimka je ubrzo postala viralna.

Iako je poražen i Sučić može biti zadovoljan svojom igrom, ali i žaliti za dvije prigode koje su odsjele na vratnicama Courtoisovog gola. U 25. minuti  Luka Sučić žestoko raspalio s vrha šesnaesterca, a lopta je odsjela na okviru gostujućih vrata. Sučić je odmah na startu drugog dijela opet bio velika prijetnja za Real. Iskosa je gađao suprotni kut vrata Courtoisa, ali je ovaj put pogodio vratnicu.

Kazna je uslijedila na drugoj strani. Dosuđen je jedanaesterac za goste iz Madrida u 58. minuti, a Brazilac Vinicius Junior je pogodio za 1:0. Potom su gosti u 75. dobili novu šansu s bijele točke, a tada je za 2:0 pogodio Mbappe.

U 94. minuti je Modrić odlično pucao s 25 metara, ali je domaći vratar spriječio treći gol gostiju. Uz utakmicu više Real je došao na bod minusa od vodeće Barcelone.

Megy M. /Foto: X


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

U Beogradskom narodnom pozorištu je 16. rujna na rasporedu bila predstava 'Tiho, tiše', koja govori…

23 minute prije

Keleminec se kandidira za predsjednika: “Protiv bande koja terorizira Hrvate”

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec najavio je kandidaturu za predsjednika Republike…

2 sata prije

Beneficirani radni staž ima oko 35.00 Hrvata. Tko ga ima i kako se određuje

Pravo na benificirani radni staž imaju zaposlenici na ukupno 43 radna mjesta u Hrvatskoj, ali…

2 sata prije