Kategorije Sport

Hrvatskoj prijeti pakleni suparnik ako prođe u nokaut-fazu Eura

Širi dalje

Hrvatska je porazom od Španjolske 3:0 praktički izgubila šansu da grupu završi na prvom mjestu. Tako će prolazak u eliminacijsku fazu tražiti s drugog ili trećeg mjesta grupe u kojoj su još Albanija i Italija.



U nokaut fazu natjecanja prolaze dvije najbolje plasirane momčadi iz svake skupine, uz još četiri najbolje trećeplasirane (od šest skupina).

Skupina B, u kojoj su uz Hrvatsku još Španjolska, Italija i Albanija, grupa je u kojoj je najmanja mogućnost da trećeplasirani ne prođe dalje. Samo 29 posto šanse je da treće mjesto u toj skupini neće voditi u nokaut-fazu natjecanja. To je dobra vijest za Hrvatsku nakon potopa u Berlinu.

Nogometni analitičari već se bave predviđanjima i kombinacijama za drugi krug Eura. Odigrane su zasad samo utakmice u skupinama A i B, ali raznim je analizama utvrđeno moguće ime suparnika Hrvatskoj u osmini finala Eura.

Analitičari sa stranice na X-u, Football Meets Data izračunali su da je Švicarska najvjerojatniji suparnik Vatrenih ako budu drugi u skupini. Za to postoji 24 posto izgleda, dok za Portugal ima 17 posto šanse.

Ako pak Hrvatska bude treća u  skupini, najviše šanse za to da bude naš protivnik na početku nokaut-faze ima Belgija. U slučaju treće pozicije, Hrvatska bi išla na prvog iz skupina E ili F (ovisno o rezultatima drugih skupina).

Naravno, jaku će važnu ulogu sada imati i gol-razlika,  Hrvatska je na  -3  i to mora popraviti. Prva prilika je već u srijedu od 15 sati kada vatreni u Hamburgu igraju protiv Albanije.

M.M. /Foto: FaH/pmedija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen zamjenik ministra u vladi Zorana Milanovića

U akciji Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u Hrvatskoj je danas  uhićeno je danas devetero…

8 sati prije

Podignuta optužnica za SDP-ov kriminal u Rijeci. Ukradeno stotine tisuća eura

EPPO je podignuo optužnica vezano uz aferu "Sortirnica" u Rijeci, a optuženi su redom povezani…

12 sati prije

Odgođenu glasovanje o slanju hrvatskih vojnika u vojne misije: “Želimo 2/3 većinu”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da će se odgoditi glasanje o slanju hrvatskih vojnika…

12 sati prije