Kategorije Sport

Hrvatskoj treba ludi rasplet da bi prošla dalje. Evo što nam treba za osminu finala

Širi dalje

Za Hrvatsku Euro još nije gotov, moguć je najluđi rasplet. Evo što nam treba za osminu finala.



Hrvatska je skupinu okončala na trećem mjestu s dva osvojena boda i sada je u čekaonici. Nije za nju još gotov Euro, ali već bi u utorak mogao biti, iako postoje i minimalne šanse da se nekako provuče do osmine finala.

Za to su joj potrebne pozitivne vijesti iz skupine C koja je na rasporedu u utorak, a potom i iz skupine F gdje se posljednje utakmice igraju u srijedu.

U utorak postoje dva raspleta koja bi išla na ruku Hrvatskoj.

Pobijedi li Engleska s tri ili više razlike Sloveniju, a Danska svlada Srbiju, Slovenci bi bili treći u skupini s dva boda. Sada im je gol-razlika 2:2, kriteriji po kojima se razvrstavaju trećeplasirani su broj bodova, gol-razlika, postignuti pogoci, disciplinski bodovi i ranking u europskim kvalifikacijama (Hrvatska stoji bolje od Slovenije).

Pasalo bi Vatrenima uz Engleska tri plus i pobjeda Srbije nad Danskom od tri plus, tada bi treći bili ili Slovenci ili Danci s dva boda (Danska je bolja po rankingu od Hrvatske).

Kada bi se rasplelo tako, Hrvatska bi preživjela do srijede. Tamo je priča puno jednostavnija, potrebne bi nam bile pobjede Portugala i Turske protiv Gruzije i Češke, pa bi jedna od te dvije poražene reprezentacije bila treća sa samo jednim bodom.

U takvom bi raspletu kao najbolje treće u osminu finala otišle trećeplasirane reprezentacije iz skupina A, B, D i E, što znači da bi Hrvatska svoju sljedeću utakmicu na Euru igrala protiv pobjednika skupine F, Portugala, 1. srpnja u Frankfurtu.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Vatreni

Najnovije

“Vila lutaka”, nova knjige Snježane Banović, 20. rujna u zagrebačkom HNK

U petak, 20. rujna 2024., s početkom u 19 h, u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta…

46 minuta prije

Carinici Slavoncu oduzeli 6.700 litara rakije. Kazna 29.200 eura

Roba je privremeno oduzeta, a u upravnom postupku donijet će se rješenje o obračunu i…

2 sata prije

Navala četničkih pjevača na Dalmaciju. Dolazi i Mile Delija koji slavi srpske zločine

Nakon što smo objavili da bi proslavu pravoslavne Male Gospe 21. rujna u Mazinu kod…

3 sata prije