Kategorije Sport

Je li engleski sudac grubo oštetio Njemačku? – video

Širi dalje

Prava drama odvila se u Stuttgartu u prvoj utakmici četvrtfinala Eura. Igralo se “finale prije finala”, Španjolska je išla na domaćina turnira, Njemačku, a pobjednik je odlučen nekoliko minuta prije kraja drugog produžetka kada je za 2:1 pogodio Mikel Merino na asistenciju Danija Olma.



Sve je možda moglo biti i drugačije da je sudac Anthony Taylor donio drugačiju odluku na samom početku drugog produžetka.

U 106. minuti pucao je po golu Jamal Musiala, ali pogodio je lijevog beka španjolske reprezentacije Marca Cucurellu u ruku.

Iako bi to po svim pravilima gotovo sigurno trebao biti kazneni udarac, Taylor je odlučio ništa ne pokazati te se igra nastavila dalje, a čak nije otišao ni gledati situaciju na VAR monitor.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Za suca Taylora možda nije bila kažnjiva ruka Cucurelle, a možda je VAR soba ocijenila da je prije sporne situacije bilo zaleđe.

Moguće je da je Fullkrug ranije bio u ofsajdu, što bi značilo da igranje rukom braniča Furije nije kažnjivo. No sudac nije pokazao ofsajd nego pokazao da se utakmica nastavi što je dodatno sve zbunilo.

Za bivšeg šefa hrvatskih sudaca Brunu Marića Taylor je morao pokazati na bijelu točku.

Za Brunu Marića ovo je penal

”Ovo je kazneni udarac jer je udarac upućen prema vratima. Obrambeni igrač naginje svoje tijelo u namjeri da zaustavi taj udarac.

Iako će netko reći kako se ovdje radi i prirodnom položaju ruke za tu kretnju tijela, ja se ne bih složio jer je ruka odmaknuta od tijela i igrač preuzima rizik u kaznenom prostoru jer pokušava zasuraviti napredak lopte prema vratima.

Ovdje se radi o kaznenom udarcu, ali ne i o opomeni jer po novim uputama UEFA-e koju su suci dobili, kad god ne postoji sigurnost da bi lopta završila u vratima, dovoljna je kazna što je dosuđen penal. Morala je biti obavezna VAR intervencija”, rekao je Marić.

D. M./foto:AFP

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi euro 2024var

Najnovije

Uhićen Damir Škaro

Nakon što se u zadanome roku nije javio na odsluženje zatvorske kazne zbog silovanja, policija…

5 sati prije

Mladić iz BiH pimplao loptu pet sati bez pauze, sve prenosio uživo na TikToku

Tijekom prijenosa Dragan je napravio samo nekoliko kratkih pauza da pročita komentare svojih pratitelja, ali…

8 sati prije

Dina Vasić: Ovo je sramotno i opasno za Zagreb. Psiholog je došao na čelo Holdinga

Nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Skupštini Dina Vasić održala je konferenciju za novinare na kojoj je glavna tema…

8 sati prije