Kategorije Sport

Jezive scene s derbija u Beču! Huligani su se tukli na život i smrt – video

Širi dalje

Neviđeni kaos zbio se na bečkom derbiju između Rapida i Austrije, navijači su upali u teren i došlo je masovne tučnjave huligana s obje strane.



U derbiju sedmog kola austrijskog nogometnog prvenstva Rapid je pobijedio gradskog suparnika Austriju sa 2-1.

Rapid je poveo u 23. minuti golom hrvatskog napadača Diona Drena Belje. Bio je to njegov treći ligaški gol ove sezone, ali bio je i vrlo neobičan. Njegov suigrač Jonas Auer poslao je loptu s lijeve strane u kazneni prostor, a ona se odbila i pogodila Belju u glavu, vratar je bio nemoćan.

Austrija je izjednačila u posljednjim trenucima prvog dijela golom Andreasa Grubera. Pobjedu domaćinu donio je Matthias Seidl u 60. minuti. Beljo je igrao cijeli susret.

Tijekom cijelog derbija vladale su velike tenzije, navijači Rapida su koreografijom najavljivali sukob, a na kraju se sve pretvorilao u noćnu moru.

Nekoliko minuta nakon posljednjeg sučevog zvižduka nastao je potpuni kaos, navijači obje momčadi su uletjeli na teren, a onda je krenula razmjena baklji i ostalih predmeta, a bilo je i fizičkih obračuna.

Prema austrijskim medijima, sukobi su počeli kada su navijači Austrije iz gostujućeg sektora počeli gađati bakljama tribinu Rapida na kojoj su bile žene, djeca i navijači koji ne pripadaju ultras skupini.

Maskirani huligani su upali na travnjak i krenuli prema suparnicima na drugoj strani igrališta. Iako je navijača Austrije bilo manje, nisu se povukli već su i oni sa svoje strane upali na teren, a onda je nastala opće tučnjava u kojoj se na trenutke doslovce vodila borba za život.

Najmanje jedna osoba je ozlijeđena, a čini se da su zaštitari potpuno izgubili kontrolu. Policija je kasno reagirala, a kasnije se razmjestila na sredinu terena kako bi spriječili daljnju eksalaciju sukoba. To je razbjesnilo domaće ultrase koji su zbog toga upali na teren kako bi se sukobili s gostima.

Na šokantnim snimkama koje su se pojavile na društvenim mrežama mogu se vidjeti navijači Rapida koji brutalno udaraju jednog navijača Austrije, i to s korner zastavicom, šutirajući ga i u glavu dok je ležao na zemlji, pa su ga njegovi “suborci” s tribine morali odvući onesviještenog.

Sve je potrajalo nekoliko minuta sve dok konačno snage reda nisu uspjeli smiriti situaciju, nakon čega su se obje skupine povukle na tribine.

Nakon sedam kola na ljestvici vodi Rapid s 14 bodova, Wolfsberger ima 13, a Linz 12 bodova. Salzburg je peti s 10 bodova, a šesta Austrija ima 8.

M.M. /Foto: Screenshot YT


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plenković u SAD-u: Uskoro očekujemo ukidanje dvostrukog oporezivanja

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da Hrvatska očekuje skoro stupanje na snagu sporazuma o…

3 sata prije

Službeno je! Nenad Bjelica je novi trener Dinama

Službeno je. Nenad Bjelica novi je trener Dinama, potvrdio je zagrebački klub objavama na društvenim…

4 sata prije

Ivica Marijačić: Marko Jurič je osuđen na 10 mjeseci, a mene čega gora kazna

Novinar, kolega i moj prijatelj, Marko Jurič, pravomoćno je osuđen je na 10 mjeseci zatvora…

4 sata prije