Kategorije Sport

Joško Jeličić sasjekao Piksija i Srbiju: Dobro je da su na Euru, bit će zabavno, poglavito kad izgube

Širi dalje

Joško Jeličić je u prvoj emisiji EURO 2024 dao zanimljivo tumačenje kroničnih problema u nogometnoj reprezentaciji Srbije, koja će na ovom Euru igrati u skupini s Engleskom, Danskom i Slovenijom.



Europsko prvenstvo započinje danas utakmicom domaćina Njemačke i Škotske u skupini A (21 sat), a Hrvatska će svoju prvu utakmicu odigrati sutra protiv španjolske reprezentacije (18 sati). U skupini B, u kojoj se natječe Hrvatska, još su dvije reprezentacije, Italija i Albanija.

Utakmice će prenositi HRT, a među njegovim stručnim komentatorima nalazi se i Joško Jeličić, koji je u četvrtak iznio nekoliko uvodnih misli pred turnir.

Analizirajući postavu Hrvatske, istaknuo je sjajnu tehniku i nogometni IQ pojedinaca u momčadi, ali i probleme s brzinom, kojom se mogu pohvaliti neke druge nacionalne momčadi. Jeličić, bivši nogometaš Hajduka i Dinama s iskustvom igranja za hrvatsku reprezentaciju, razloge za to pronašao je u prošlosti.

“Genetika nam je takva, nismo bili kolonijalna sila”

“Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Mi nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo, genetika nam je takva, nismo bili kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. U Francuskoj neću ni spominjati, a Jeremy Doku u Belgiji.

Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400 tisuća Nepalaca, ovih, onih… Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri”, rekao je Jeličić.

Komentirao je i reprezentciju Srbije koja nakon 24 godina nastupa na Euru. Prvi dvoboj naši istočni susjedi igraju u nedjelju 16. lipnja s jednim od favorita Eura, Engleskom.

“Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutarnjih problema, meni je drago da su oni na natjecanju, jer neće biti dosadno, pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako…

Ono što je njihov problem, njihov izbornik ništa ne donosi toj ekipi. Moraju imati jasniju hijerarhiju, ne u smislu tko je veća zvijezda. Piksi i njegove izjave, gledalo smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo godina nemaju i vjerojatno nikad neće ni imati kult reprezentacije”, smatra Joško Jeličić.

Podsjetimo, prije desetak dana Srbije je s 2:1 izgubili od Austrije u prijateljskoj utakmici u Beču, a taj poraz Srbije ostao je obilježen i bijesnom reakcijom izbornika Dragan Stojkovića.

Piksi je bio bijesan zbog poteza Lazara Samardžića kojem je jedan od austrijskih reprezentativaca oduzeo loptu nakon što je Samardžić probao proći protivnika po desnoj strani. Izbornik Srbije smatrao je da je to ekshibicija kakve ne bi trebalo biti

“Je*em ti majku! Neee!”, vikao je izbornik srpske reprezentacije koji očito živi pod velikim pritiskom uoči Eura.

Srbija, odnosno SR Jugoslavija, koju su tada činile Srbija i Crna Gora, posljednji put je na Europskom prvenstvu bila 2000. godine u Belgiji i Nizozemskoj. Remijem, porazom i pobjedom prošli su grupu u kojoj su još bili Slovenija, Norveška i Španjolska, a onda ih je Nizozemska razbila  6:1.

M.M. /Foto: Twitter

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Dinamo postavio spomen-ploču u čast 100. godišnjice osnivanja stadiona u Zagrebu

Predstavnici  zagrebačkog Dinama postavili su spomen-ploču na zgradu HEP-a u Vukovarskoj ulici 37 u Zagrebu.…

2 sata prije

HDZ opalio po Milanoviću i SDP-u: “Danas slijepo slijede ruskog agenta s Pantovčaka”

Hrvatska demokratska zajednica je na Facebooku opet prozvala predsjednika Milanovića za ‘proruske manevre’, dok su…

2 sata prije

Smijenjen direktor moćne osječke tvrtke. Pijan izazvao prometnu pa pobjegao

Nadzorni odbor osječkog Gradskog prijevoza putnika (GPP) u petak je razriješio dužnosti dosadašnjeg direktora, 51-godišnjeg…

3 sata prije