Kategorije Sport

Marin Čilić: “Kakav tjedan! Ovaj se osjeća posebno”

Širi dalje

Marin Čilić, 35-godišnji hrvatski tenisač, pobjednik je turnira u kineskom Hangzhou. Čilić je u finalu sa 7:6(5), 7:6(5) pobijedio domaćeg tenisača Zhizhena Zhanga, 43. igrača na svijetu. To mu je 21. naslov u karijeri i prvi nakon tri godine.



Posljednjih godina Čilić je imao velikih problema s ozljedama i ovo mu je tek šesti odigrani turnir ove godine, a u cijeloj prošloj godini je odigrao samo dva meča. U Hangzhou je došao s pozivnicom organizatora te je uoči turnira bio tek 777. tenisač na ATP ljestvici, a osvajanjem turnira skočit će na 212. poziciju.

Sa 777. pozicije Čilić je postao najniže rangirani osvajač neke ATP titule u povijesti. Dosad je to bio Australac Lleyton Hewitt koji je 1998. godine kao 550. igrač svijeta osvojio Adelaide.

“Hvala prvenstveno mojoj obitelji i svima koji su bili uz mene u posljednje vrijeme. Nakon teškog razdoblja i dvije operacije nevjerojatan je osjećaj osvojiti turnir. Ponosan sam zbog ove titule, ali i zbog svih ljudi koji su mi bili potpora i gurali me prema naprijed. Oni su bili moja snaga” rekao je Čilić koji će tijekom ovog vikenda proslaviti 36. rođendan.

“Oba finalna seta su bila potpuno izjednačena. Baš u ničemu nisam bio bolji od Zhanga, doslovno su odlučivale sitnice. Vjerojatno sam imao tek malo više sreće. Obojica smo odlično servirali, a veliku zahvalu imam i za organizatore koji su mi dali pozivnicu i omogućili mi da ostvarim ovu, za mene, uistinu veliku pobjedu”, zaključio je Čilić koji je prije deset godina osvojio US Open, jedinu Grand Slam krunu u karijeri.

Tada je u finalnom meču u New Yorku pobijedio Japanca Keija Nishikorija, a zanimljivo je da bi Čilić sada trebao preseliti na ATP turnir u Tokio gdje bi mu baš Nishikori trebao biti suparnik na samom startu.

Dan poslijne presretni Čilć je na društvenim mrežama objavio:

“Kakav tjedan! Ovaj se osjeća posebno! Nevjerojatno sam ponosan na protekli tjedan i rad koji smo moj tim i ja uložili tijekom ovog putovanja oporavka. Bilo je mnogo uspona i padova, ali moj tim je bio uz mene na svakom koraku. Više sam nego zahvalna njima, mojoj obitelji i svima koji su me podržavali tijekom ovog procesa.

Veliko hvala organizatorima Hangzhou Opena na wild card-u i izvanrednom gostoprimstvu!”

Megy M. /Foto: Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Marin Čilić

Najnovije

Marko Jurič o presudi: Za isti slučaj Borisa Dežulovića su oslobodili

Županijski sud u Bjelovaru potvrdio je presudu zagrebačkog Općinskog suda kojom je novinar Marko Jurič zbog javnog…

53 minute prije

Miro Bulj u Saboru: Marka Juriča osudiše jer je četniku rekao da je četnik

Mostov zatupnik Miro Bulj u slobodnom govoru u Saboru govorio je o presudi novinaru Marku…

1 sat prije

Nova Radićeva stranka zove se kao LGBT udruga: “Počašćeni smo”

Nakon  izlaska iz Domovinskog pokreta u kojem je pobjedu odnio Ivan Penava, Mario Radić i…

2 sata prije