Kategorije Sport

MCF Open, humanitarni projekt Zaklade Marin Čilić privukao brojne partnere u podršci mladim talentima

Širi dalje

Proteklog vikenda, teniski klub Medveščak na Šalati odisao je sportskim duhom i entuzijazmom. Prvi humanitarni turnir MCF Open, organiziran pod okriljem Zaklade Marin Čilić, okupio je brojne tvrtke i pojedince s ciljem prikupljanja sredstava za stipendiranje talentiranih mladih glazbenika i sportaša.



Za razliku od poznatog Gem Set Hrvatska turnira, MCF Open zamišljen je kao ekskluzivan događaj na kojemu su se timovi iz brojnih hrvatskih kompanija međusobno natjecali za pobjedu. 

Sudjelovanjem 16 ekipa, tvrtke su svojim kotizacijama podržale rad Zaklade, a uzbudljiva finalna utakmica između Kamgrada i HPB Sporta završila je tijesnom pobjedom HPB Sporta.

Amaterski tenisači demonstrirali su impresivne vještine, no posebno zadovoljstvo donio je “Kids Day” koji se održao u subotu, kada je više od 50-ero djece dobilo priliku odmjeriti snage s Marinom Čilićem, Matom Pavićem i Frankom Škugorom. Mnogi su po prvi put primili teniski reket u ruke, a njihovo oduševljenje najavilo je stvaranje nove generacije sportskih zaljubljenika – upravo je to bila misija ovog projekta.

“Naša vizija, od samog početka djelovanja Zaklade do danas, jest motivirati mlade i pružiti im priliku da pokažu svoj talent. Kao odrasli, naš je zadatak biti im uzor. Nakon uspjeha projekta Gem Set Hrvatska, kroz koji profesionalni sportaši promoviraju važnost sporta i humanitarnog rada, odlučili smo proširiti našu priču te uključiti širu zajednicu, uključujući i najmlađe.

MCF Open osmislili smo kao mjesto okupljanja sportskih entuzijasta i njihovih obitelji, s ciljem prenošenja poruke o važnosti humanitarnog djelovanja. Ponosan sam što je ovaj projekt još jedan uspjeh naše Zaklade, u potpunosti organiziran i proveden zahvaljujući predanom radu volontera,” izjavio je Marin Čilić. 

Od svog osnutka 2016. godine, Zaklada Marin Čilić neumorno podržava mlade na njihovom putu prema ostvarenju snova. Dosad je Zaklada dotaknula živote više od 4.000 djece, dodijelila 103 stipendije, obnovila sedam školskih laboratorija te izgradila četiri školska igrališta, dok je peto u izgradnji.

Ovaj projekt ne bi bio moguć bez podrške Zakladinih partnera i donatora – teniski klub Medveščak ustupio je terene, dok su Zagrebačka banka, Telemach i Envy Croatia vjerni partneri od samih početaka. Ove godine pridružili su se i novi partneri: Kamgrad, Eurovilla, White Shark, Dukat, Germania Sport, Old Pilots, Eclipse, Photobox i InterCapital. 

„Uskoro nas očekuje još jedno uzbudljivo razdoblje – natječaj za novu, sedmu generaciju stipendista te pripreme za drugo izdanje MCF Opena i novi Gem Set Hrvatska humanitarni projekt u prvoj polovici sljedeće godine,” najavio je David Milić, voditelj Zaklade. 

MCF Open još je jednom potvrdio da sport može biti sjajan pokretač pozitivnih promjena u društvu, posebno kada je riječ o mladima i njihovoj budućnosti. Više informacija o radu Zaklade potražite na službenoj internetskoj stranici, Facebooku i Instagramu

D. M. /Foto: Press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Anušić: Milanović prijeti načelniku Glavnog stožera, a general je pokazao da ima kičmu

Ministar obrane Ivan Anušić u središnjem Dnevniku HTV-a objasnio je zašto je napustio današnju sjednicu…

22 minute prije

“HPB Bankomat”(42): Andrija Jarak se upetljao u tzv. “HPB Bankomat”

Andrija Jarak izazvao je pravu buru na Facebooku objavom o Nacionalnom stadionu u Varšavi na kojem su igrali…

35 minuta prije

Ivan Turudić prebacio sporni slučaj Dujićeve kćeri drugom državnom odvjetništvu

Policajka je prijavila, a DORH joj ne vjeruje pa je odbacio kaznenu prijavu protiv Anne…

3 sata prije