Kategorije Sport

Nakon sportskog direktora noćas napadnut i glavni skaut NK Osijeka

Širi dalje

Glavni skaut NK Osijeka Jamie Freeman napadnut je u noći sa srijede na četvrtak oko 1:30. Iz policije kažu da je napadnut 25-godišnji strani državljanin, iz klubu je potvrđeno da je riječ upravo o mladom Britancu.



On je u Osijek stigao prije nekoliko mjeseci na poziciju glavnog klupskog skauta i prvog pomoćnika sportskog direktora Josea Bota. Freeman je došao u Osijek pomoći Joseu Botu identificirati nova Osijekova pojačanja.

Freemana su navodno napala dvojica mladića i zadala mu jedan do dva udarca šakom, nakon čega su pobjegli. Mladom Osijekovom skautu pružena je liječnička pomoć te su mu utvrđene lakše ozljede.

Ne znaju se motivi napada ni tko su napadači, ali se odmah po društvenim mrežama počelo špekulirati da je ovaj napad povezan s propucavanjem auta Osijekovog sportskog direktora Josea Bota kojem je rije dva tjedna sa sedam metaka propucan je auti.

Boto je kasnije izjavio da se ničega ne boji te da ne zna ima li neprijatelje pošto je u Hrvatsku stigao prije šest mjeseci.

Stradao je samo njegov VW Arteon, koji je bio parkiran u prolazu između dviju zgrada u Šamačkoj ulici u Osijeku, gdje i stanuje. U vjetrobransko staklo na strani vozača ispaljeno je sedam hitaca, a to je prvi vidio njegov suradnik i sunarodnjak Alfredo Almeida, kojeg je nedavno postavio na mjesto koordinatora omladinske škole Osijeka.

Napad su osudili iz kluba i HNS-a, a na a ružne scene reagirali su i političari iz vrha poput Plenkovića, klub je posjetio i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

“Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatni motiv”, kratko je poručio Boto tada.

Jose Boto je portugalski sportski direktor koji je osam godina radio u Benfici kao šef skautske službe, a nakon toga je isti posao obavljao u Šahtaru iz Donjecka.

Prije nego što je u siječnju stigao u Osijek, radio je kao sportski direktor u grčkom PAOK-u. Svojim dolaskom u Osijek dobio je odriješene ruke vrhuške kluba da provede promjene koje je zamislio. Boto je doveo svoje ljude u klub i postavio ih na funkcije za koje je smatrao da trebaju promjenu. Ništa neuobičajeno u nogometu kada se mijenjaju lica unutar kluba.

Renomirani Portugalac poziciju sportskog direktora preuzeo je od Ivice Kuleševića koji je tu dužnost obavljao od odlaska Nenada Bjelice. Nakon dolaska Bota u klub, otkaz je dobio trener Zoran Zekić. Jučer je trenerom imenovan Talijan Federico Coppitelli.

M.M. /Foto: Nk Osijek


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Polovica Zagrepčana kaže da je bilo bolje prije Tomaševića. Lovrić drugi u anketama

Među Zagrepčanima vlada sve veće nezadovoljstvo načinom na koji Tomislav Tomašević upravlja gradom, no unatoč tomu,…

4 sata prije

Ispovijest Zvonimira Hodaka: “Imao sam sve jedinice i završio u popravnom domu…”

"Išao  sam u Mimarinu školu i završio sam je iz svih predmeta s jedinicom, znači…

6 sati prije

Heroina dana Lejla Zalihić! Tri kilometra je plivala da spasi kći

Prema svjedočenju susjeda plivala je tri kilometra kroz nabujalu vodu. Njena 13-godišnja kći je pala…

8 sati prije