Kategorije Sport

Nova sramota Hajduka: Već za Veliku Gospu opet ispali iz Europe

Širi dalje

Nogometaši splitskog Hajduka svoj nastup u kvalifikacijama Konferencijske lige završili su 1:0 domaćim porazom od slovačkog Ružomberoka u uzvratnom susretu 3. pretkola. Jedini pogodak na susretu postigao je domaći igrač Zvonimir Šarlija koji je u 7. minuti nes(p)retno reagirao i pogodio  vlastitu mrežu.



Kako je prva utakmica prije tjedan dana u Slovačkoj završila bez golova, Ružomberoku je jedan gol bio dovoljan za prolaz. A taj gol nije zabio nitko od igrača Ružomberoka već je Zvonimir Šarlija u samom otvaranju dvoboja, u 7. minuti, nespretnom reakcijom zatresao vlastitu mrežu.

Nakon toga je Hajduk ulovio ritam i složio nekoliko dobrih prilika; možda i najbolja bila je ona Darija Melnjaka u 39. minuti. Tomáš Frühwald je sjajno obranio, a onda u nastavku akcije još jednom sačuvao svoj gol.

I u najavi utakmice bilo je naglašeno kako je Ružomberok najopasniji nakon udaraca iz kuta, a upravo nakon kornera gosti su i došli do gola.  Nakon što je njihov napadač bio najviši u skoku, lopta je pala u peterac gdje je Šarlija pokušao izbiti loptu, ali ju je zahvatio na način da je ona završila u samom kutu gola.

Hajduk je do kraja prvog poluvremena stvorio nekoliko odličnih prilika, ali ni Pukštas ni Livaja niti Banda pa i Melnjak nisu znali pronaći put lopti do mreže iza sjajnog golmana gostiju Fruhwalda.

U drugom poluvremenu Ružomberok se povukao u “bunker” kojega Hajduk nije znao probiti.

Ostaje žal za ovakvim oproštajem Hajduka od Europe jer ga je u slučaju prolaska u 4. pretkolu očekivao dvoboj s armenskom Noom koja je uspjela izbaciti mnogo opasniji grčki AEK.

No, ako u dvije utakmice s peteroplasiranom momčadi slovačkog prvenstva ne zabiješ ni jedan gol, onda nisi ni zaslužio proći dalje.  Po onom što smo vidjeli u obje utakmice Ružomberok je klub koji bi se, da igra u HNL-u, borio za opstanak.

Trener Hajduka Gennaro Gattuso bio je razočaran nakon poraza.

“Ovo peče i boli, ali to je nogomet. Izgubili smo nevjerojatnu utakmicu, imali smo 5-6 čistih prilika.  Klub dobro zna  da mi treba još igrača, no to su pitanja za predsjednika i sportskog direktora”, naglasio je Gattuso.

“Jedno veliko razočaranje, opet. Imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili”, rekao je nakon utakmice kapetan bijelih  Marko Livaja.

D.M. /Foto: Cropix


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Hajduk

Najnovije

Plenković za HRT: Hrvati nikad nisu bolje živjeli

"Neki 'zaboravljaju' da su od jeseni 2021. kontinuiranim odlukama naše Vlade cijene naftnih derivata bile…

27 minuta prije

Rastu plaće u osječkoj gradskoj upravi. Gradonačelnik: Bit će 38% veće nego 2021.

Osječko Gradsko vijeće prihvatilo je danas prijedlog odluke o izmjeni koeficijenata za obračun plaća službenicima…

32 minute prije

Tomašević u središtu Zagreba otvorio Centar dobrodošlice za migrante

Zagrebački  gradonačelnik Tomislav Tomašević i predstavnica Agencije UN-a za izbjeglice (UNHCR-a) u Hrvatskoj Anna Rich…

36 minuta prije