Kategorije Sport

Otkrivena Gattusova plaća, četiri puta je veća nego trenera Dinama

Širi dalje

Gennaro Gattuso je s Hajdukom potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a prema informacijama iz Splita talijanski strateg godišnje bi trebao u Hajduku zarađovati oko 2.4 milijuna eura.  Za sada ne briljira, ispao je iz Europe, a u HNL-u nakon tri kola drži treću poziciju.



Bilo je samo pitanje kada će ta informacija iscuriti. Iako ju znaju splitski novinari, Edo Pezzi je odlučio u jednom podcastu i javno reći. Radi se o iznosu od oko 2,4 milijuna eura. Dvokratno po 450 tisuća, ostalo kroz mjesečne iznose koji variraju od 86 do 99 tisuća.

Ta informacija je ugledala svijetlo dana nakon što je Hajduk ispao od Ružomberoka te nakon slučaja Perišić koji je u napetoj i nimalo prijateljskoj atmosferi napustio Hajduk gdje je potkraj prošle sezone dočekan kao spasitelj

“Najveća sramota u ovome je što se Hajduk nije snašao jer klub vode ljudi koji se u ovome ne snalaze i imam dojam da bi oni najradije potjerali Gattusa. No, njegov angažman stoji navodno 2.4 milijuna eura, plus pomoćnici. U slučaju otkaza, Hajduk bi mu sve morao platiti”, kazao je Pezzi.

Po objavi Gattusove plaće odmah povukla paralela s Dinamom, koji je u spektakularnoj utakmici odigranoj u Maksimiru slavio protiv Qarabaga 3:0 i došao na korak od Lige prvaka.

Prema nekim informacijama iz Dinama Sergej Jakirovović u odnosu na Gattusa radi za ‘kikiriki’. Neslužbeno, spominje se iznos do 720 tisuća eura godišnje, a realnije je da je ta cifra i nešto manja, oko 600 tisuća eura godišnje.

Gattuso je u Hajduk dveden uz  obazloženje kako je riječ o velikom europskom treneru, došao je kao “veliko ime”, svugdje je ranije radio imao plaću oko 2.5 milijuna eura.

Na samom početku trenerske karijere, nakon epizode u Švicarskom Sionu, Gattuso bio je šef stručnog stožera Palerma, zatim grčke OFI Crete te talijanske Pise.

U trenerskoj karijeri vodio velike klubove kao što su Milan, Napoli, Fiorentina, Valencia i Marseille, ali se nije proslavio pa je mandat u većini slučajeva završavao otkazom zbog loših rezultata. Ne da nije osvajao trofeje nego s ni  Milanom ni s Napolijem nije uspio osigurati plasman u Ligu prvaka.

Od ispadanja iz Europe još je gora izjava Nikole Kalinića, sportskog direktora Hajduka, koji  je nakon samo dva kola, u situaciji kad Dinamo ima 6, a Hajduk 4 boda, rekao da se Hajduk već oprostio od titule.

M. Marković/Foto: Hina


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

U Beogradskom narodnom pozorištu je 16. rujna na rasporedu bila predstava 'Tiho, tiše', koja govori…

58 minuta prije

Keleminec se kandidira za predsjednika: “Protiv bande koja terorizira Hrvate”

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec najavio je kandidaturu za predsjednika Republike…

2 sata prije

Beneficirani radni staž ima oko 35.00 Hrvata. Tko ga ima i kako se određuje

Pravo na benificirani radni staž imaju zaposlenici na ukupno 43 radna mjesta u Hrvatskoj, ali…

3 sata prije