Kategorije Sport

Portugal pobijedio Poljsku. To je odlična vijest za Hrvatsku

Širi dalje

Portugal je upisao treću pobjedu u tri utakmice u ovogodišnjem izdanju Lige nacija. Na gostovanju u Poljskoj pobijedio je 1:3. Bernardo Silva i Cristiano Ronaldo zabili su za Portugal, a Jan Bednarek zabio je autogol. Za Poljsku je pogodio Piotr Zielinski.



Pobjeda Portugala, odnosno poraz Poljske, sjajna je vijest za hrvatsku reprezentaciju. Hrvatska u sljedećoj utakmici igra protiv Poljske. Susret je na rasporedu u utorak u 20:45. Momčadi Zlatka Dalića ni remi u gostima ne bi bio loš jer bi njime održala prednost nad Poljskom od tri boda s boljim međusobnim omjerom.

Što prva dva mjesta donose Hrvatskoj?

Dvije najbolje plasirane reprezentacije ostat će u A skupini Lige nacija. Četvrta momčad ispada u “drugu ligu”, dok treća ide u razigravanje za ostanak. To nije bitno samo zbog rezultata u tom natjecanju nego je ključno i zbog ždrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Još nije službeno potvrđeno, ali po svemu sudeći, od 12 nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine bit će 8 onih koji su u četiri skupine elitne A kategorije Lige nacija zauzeli prve dvije pozicije. Hrvatska bi, dakle, u konkurenciji Portugala, Poljske i Škotske nakon šest utakmica skupine morala biti barem druga kako bi imala povlašten status prilikom ždrijeba za SP.

D.M /Foto: epa


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zastava na meču Hrvatska – Grčka izazvala salve smijeha: ‘To su namjerno napravili’

Hrvatska U-21 reprezentacija je u Koprivnici u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedila Grčku…

17 minuta prije

Tekst o povratnici iz Irske koji ministar demografije mora pročitati. “Na šalteru su mi se smijali”

Mlada žena koja se nedavno iz Irske vratila u Hrvatsku ispričala je za Novu tv svoje,…

1 sat prije

Mojmira pitala Bulja: “Što da Vam sin dođe i kaže da je gej?”

Miro Bulj gostovao je u RTL Direktu kod voditeljice i urednice Mojmire Pastorčić. "Ja nisam…

2 sata prije