Kategorije Sport

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Širi dalje

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika protiv Tysona Furyja na sudačkim karticama.



Ukrajinac je slavio na sudačkim karticama podijeljenom odlukom i nanio je Britancu njegov prvi profi poraz u karijeri. Dva suca bodovala su borbu 115:113 i 114:113 u korist Usika, dok je jedan sudac bodovao 114:113 u Furyjevu korist.

Suci u Rijadu bili su Manuel Oliver Palomo, Mike Fitzgerald i Craig Metcalfe.

Kanadski sudac Craig Metcalfe je “izbrojao” pobjedu Furya dok su Španjolac Manuel Oliver Palomo i  Amerikanac Mike Fitzgerald pobjedu dodijeli Usiku.

Usik je došao i do 22. pobjede u 22 borbi, dok je Fury doživio prvi poraz u karijeri, u kojoj ima 34 pobjede i jednu neodlučenu borbu.

Nakon borbe Tyson Fury rekao je da je zapravo on zaslužio pobjedu te da su suci bodovali u korist Usika samo jer je njegova zemlja Ukrajina u ratu.

Na društvenim mrežama objavljene su ocjene koje su suci davali tijekom meča.

 

Na karticama se vidi kako je Tyson Fury bio u prednosti do devete runde. No onda je Usik preokrenuo borbu u svoju korist, što se jasno vidi i po sudačkim ocjenama.

Preovladavajuće mišljenje komentatora, boksačkih stručnjaka i drugih boraca da je sudac u ringu u 9. rundi pogriješeo i da je trebao pustiti Usika da nokautira Furyja. I svi čude kanadskom sucu kako je mogao dodijeliti pobjedu Furyju.

Uzvrati meče najavljen je za listopad ove godine, a oba borca su odmah pristala na njega.

Fur yje meč izgubio zbog situacije u devetoj rundi kad je sudac  zaustavio Usika da ga nokautira, a nakon meča dao je sramotnu izjavu:

“Vjerujem da sam dobio ovaj meč, ali neću tu sjesti i plakati. On je dobio par rundi, ali ja sam dobio većinu. Obojica smo dali sve od sebe, bila je to dobra borba”, rekao je Fury

“Njegova zemlja je u ratu pa se ljudi okreću zemlji u ratu, ali nemojte biti u krivu, smatram kako sam pobijedio. Imam klauzulu za revanš i vratit ću se. Idem kući, obojica se vraćamo obiteljima i vidimo se u listopadu. Čestitam Oleksandru, svaka čast, Bog te blagoslovio.”

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Anketa za Pantovčak: Milanović na vrhu, DP bi mogao igrati ključnu ulogu

Zoran Milanović i dalje je izbor više od trećine ispitanika, pokazuje istraživanje Promocije Plus za…

5 sati prije

Pismo iz Amerike: Važnost hrvatskih predsjedničkih izbora

Od uspostave države Hrvatske 1990. godine do danas, jedan mali broj Hrvata stalno ponavlja da…

5 sati prije

Mladi vaterpolisti prvaci Europe. U finalu potukli žestoke susjede

Mladi vaterpolisti Hrvatske novi su prvaci Europe! U finalu U-19 Europskog prvenstva pobijedili su Crnu…

6 sati prije