Kategorije Sport

Rođeni Splićanin osvojio olimpijsko zlato za Srbiju

Širi dalje

Damir Mikec (40), rođeni Splićanin i srpski olimpijac u streljaštvu, osvojio je olimpijsko zlato u mješovitim parovima u disciplini zračni pištolj na deset metara. Partnerica Zorana Arunović i on u finalu su bili precizniji od predstavnika Turske. U finalu su gubili s 2:8 i 6:10, ali su na kraju slavili rezultatom 16:14.



Damir  Mikec je prvi je put na Olimpijskim igrama nastupio 2008. godine u Pekingu, a na Igrama u Tokiju prije četiri godine osvojio je srebrnu medalju.

Mikec i Zorana Arunović su na Olimpijadi u Tokiju, kada je disciplina mješoviti parovima zračni pištolj,uvedena u olimpijski program, poraženi u meču za brončanu medalju

Srbijanskim tandem će za zlatnu medalju dobiti po 200.000 eura koliko je Vlada Srbije odlučila nagraditi sportaše koji se popnu na najvišu stepenicu olimpijskog postolja u Parizu.

Mikec je rođen 1984. godine u Splitu, otac mu je bio slovenskog porijekla i vojno lice JNA, a obitelj se 90-ih preselila najprije u Herceg Novi, a zatim u Beograd.

Mikec je kasnije govorio kako je odrastajući u Splitu javno govorio da navija za Hajduk, a u stvarnosti navijao za Crvenu zvezdu.

“Jednostavno se dogodilo, tada je Zvezda osvojila sve što se može osvojiti. Odmah sam osjećao ljubav prema Zvezdi. Rođen sam 1984. godine u Splitu i, naravno, tamo je Hajduk glavni, svi za njega navijaju, osim mene.

Kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao govoriti da navijam za Hajduk. Poslije Splita smo otišli u Herceg Novi, zna se da je to grad s puno navijača Zvezde, a zatim u Beograd”, kazao je Mikec.

D.M. /Foto: pmedia


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

U Beogradskom narodnom pozorištu je 16. rujna na rasporedu bila predstava 'Tiho, tiše', koja govori…

50 minuta prije

Keleminec se kandidira za predsjednika: “Protiv bande koja terorizira Hrvate”

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec najavio je kandidaturu za predsjednika Republike…

2 sata prije

Beneficirani radni staž ima oko 35.00 Hrvata. Tko ga ima i kako se određuje

Pravo na benificirani radni staž imaju zaposlenici na ukupno 43 radna mjesta u Hrvatskoj, ali…

2 sata prije