Kategorije Sport

Salzburg – Dinamo 0:2 Veliko slavlje Modrih u Austriji

Širi dalje

Nogometaši Dinama ostvarili su premijernu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka, u gostima su svladali austrijskog doprvaka Salzburg s 2-0 (0-0) u susretu trećeg kola. Prva je to pobjeda Dinama u gostima u Ligi prvaka još od one protiv Ajaxa 1998. godine.



Prvi pogodak na susretu postigao je Sandro Kulenović u 49. minuti, dok je Dinamo ključni korak prema slavlju napravio u 84. minuti. Tada je Bruno Petković zabio za 2-0 čime je hrvatski prvak nakon poraza 2-9 od Bayerna i 2-2 s Monacom osvojio prva tri boda u elitnom natjecanju. Dinamo ima četiri boda i nalazi se u sredini ljestvice.

Nakon prvog poluvremena koje je prošlo u nešto boljoj igri Salzburga, ali i općenito gledano bez većih uzbuđenja, na startu drugog dijela Dinamo je poveo.

U 49. minuti je Ristovski lijepo uposlio Kulenovića, a napadač Dinama je precizno pogodio nebranjeni dio domaće mreže za 1-0. Prvi je to pogodak za Sandra Kulenovića u Ligi prvaka, a njegov ukupno deseti ove sezone čime je najbolji strijelac Modrih.

Dinamo je odradio novi veliki posao u 66. minuti kada je Salzburg ostao s igračem manje. Domaći vratar Schlager i Kulenović su se sudarili izvan šesnaesterca, a sudac Makkelie je golmanu Salzburga pokazao crveni karton zbog namjernog igranja rukom.

Sudac Danny Makkelie isprva je pustio prednost jer je Petar Sučić pokušao zabiti na prazan gol, a golman Salzburga branio rukom izvan kaznenog prostora pa je dobio crveni karton. Schlageru se par minuta ukazivala pomoć nakon čega je samostalno napustio teren.

U nastavku susreta Austrijanci su napadali s igračem manje, a onda je u 84. minuti bljesnuo kontranapad Dinama. Opet je Ristovski bio asistent, a Petković je s vrha šesnaesterac pogodio za konačnih 2-0.

U četvrtom kolu Dinamo će gostovati u Bratislavi kod Slovana. Taj je ogled na programu 5. studenoga s početkom u 18.45 sati.

Dinamo je u Salzburgu pratilo oko 2.000 navijača,  austrijska policija je susret  Salzburga i Dinama okarakterizirala kao utakmicu visokog rizika, a uoči susreta nisu zabilježeni nikakvi izgredi.

M.M. /Foto: hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Srbija oblijepljena plakatima, Tonina Piculu proglasili ustašom

Tonino Picula  jučer je imenovan Stalnim izvjestiteljem Europske unije za Srbiju. U narednih pet godina…

1 sat prije

Pokopan dr. Ante Ćorušić. Brojni su došli iskazati počast. I biskup i premijer

Ravnatelja KBC-a Rebro dr. Ante Ćorušić  koji je u ponedjeljak tragično stradao, pokopan je danas…

3 sata prije

Šibenčani ljudi na Šerbedžiju zbog filma o Draženu: “Ni D od domoljublja”

Šibenčani su mahom nezadovoljni poslije premijere filma ”Dražen” održane u trgovačkom centru „Dalmare“. „Zajednički nazivnik“…

3 sata prije