Kategorije Sport

SLUŽBENO JE! Marko Pjaca je novi igrač Dinama

Širi dalje

Marko Pjaca novi je igrač Dinama, objavljno je na službenim stranicama maksimirskog kluba. “Marko Pjaca nakon gotovo osam godina ponovno je u Dinamu! Dragi Marko, dobro nam došao natrag!”, objavio je klub iz Maksimira.



“Dinamo će vječno biti moj klub, što je i jedino normalno za dečka iz Zagreba. Sanjao sam o tome da budem nogometaš Dinama, uvijek ću navijati za njega i pratiti utakmice”, stoji uz  fotografiju Pjace iz pionirskih dana u Dinamovu dresu i s peharom u rukama.

Dinamo je Pjacu, jednog od svojih najvećih dragulja u to doba, još 2016. godine prodao u Juventus za skoro 30 milijuna eura, a sada su ga vratili u klub, što su potvrdili objavom na svojim stranicama.

Iako je izgledalo kao da je Juve tek početak i da će Pjaca ubrzo dogurati do najvećih svjetskih klubova, ozljede su mu usporile karijeru. Juve ga je posuđivao Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi, Torinu i Empoliju, a onda je prošle godine kao slobodan igrač stigao u Rijeku.

Pjaca je u dresu Rijeke odigrao 31 utakmicu i zabio sedam golova, te upisao pet asistencija. Pjaca je u ugovoru s Rijekom imao fiksu otkupnu klauzlu od 1,5 milijuna eura koje klub i igrač dijele u omjeru 50:50.

Pjaca se navodno svojeg dijela odrekao pa ga je Dinamo doveo za 750.000 eura koliko će biti plaćeno Rijeci.

U prvom boravku na Maksimiru Pjaca je za Dinamo odigrao 92 utakmice, zabio 28 golova i upisao 13 asistencija.

U to doba vukao je Dinamo do naslova prvaka i Europe i bio jedan od ključnih igrača maksimirskog kluba. Klub i navijači se sada nadaju da će nastaviti tamo gdje je nekada stao.

Pjaca je izborio povratak u reprezentaciju, ali i u Dinamo gdje donosi kvalitetu više. Probojan, brz, snažan, tehnički potkovan, krilo koje se s lijeve strane probija u sredinu i namješta na desnu nogu, često je prošle sezone bio neuhvatljiv čuvarima u HNL-u.

U Dinamu se nadaju da će sve to morati pokazati u Ligi prvaka.

D.M. /Foto: GNK Dinamo


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Je li engleski sudac grubo oštetio Njemačku? – video

Prava drama odvila se u Stuttgartu u prvoj utakmici četvrtfinala Eura. Igralo se "finale prije…

10 sati prije

Španjolska – Njemačka 2:1 Furija golom u 119. prošla dalje, Olmo igrač utakmice

Španjolska je prvi polufinalist Europskog prvenstva. U dramatičnoj utakmici je nakon produžetaka pobijedila domaćina Njemačku…

11 sati prije

“Dani Alke i Velike Gospe, a ne dani Mire Bulja”

Iz GO HDZ-a Sinj dostavili su nam priopćenje koje potpisuje predsjednik sinjskog HDZ-a Igor Vidalina,…

12 sati prije