Kategorije Sport

Službeno je! Nenad Bjelica je novi trener Dinama

Širi dalje

Službeno je. Nenad Bjelica novi je trener Dinama, potvrdio je zagrebački klub objavama na društvenim mrežama.



Istodobno s objavom, Izvršni Odbor jednoglasno je podržao Nenada Bjelicu kao izbor sportskog direktora Marka Marića i predsjednika Velimira Zajeca. Novi trener održat će prvi trening već u četvrtak u 18 sati.

Klub je na društvenim mrežama objavio video na kojem se vide dva stolca pokraj novinarske lože na Maksimiru. Bjelica je na tom mjestu sjedio na utakmici protiv benfice u osmini finala Europske lige 2019. jer je bio suspendiran.

Osječanin se tako vraća na Maksimir nakon nešto više od četiri godine, u tom je razdoblju vodio Osijek te imao nešto kraće trenerske epizode u turskom Trabzonsporu i njemačkom Union Berlinu. S Berlinčanima je morao i raskinuti ugovor zbog povratka u Dinamo.

Otišao je iz Dinama nakon svađe s Mamićem

Bjelica je u prvom mandatu vodio Dinamo od 15. svibnja 2018. do 16. travnja 2020. godine te s klubom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Pritom je imao i zapažene europske uspjehe. U karijeri je još vodio FC Kärnten, Lustenau, WAC, Austriju Beč, Speziju, Lech, Osijek i Trabzonspor.

Iz Dinama je otišao 16. travnja 2020. godine. Ugovor je tada sporazumno raskinut nakon sastanka koji je trajao tri i pol sata. Bjelica je imao ugovor još 15 mjeseci i trebao je u tom periodu zaraditi malo manje od dva milijuna eura.

Sukob Zdravka Mamića, šefa Dinama koji se od hrvatskog pravosuđa skriva u Međugorju, i Bjelice počeo je nakon šokantnog ispadanja hrvatskog prvaka iz Lige prvaka u posljednjim minutama utakmice protiv Šahtara, a kulminirao nakon što su Bjelica i igrači odbili rezanje plaća za vrijeme pandemije koronavirusa. Mamić je nedavno čak na Facebooku objavio primanja Nenada Bjelice i stručnog stožera, kojeg je potjerao nekoliko dana ranije.

Uspjesi u prvom mandatu

Osvojio je dva naslova prvaka, kup te uspio prezimiti s Dinamom nakon 50 godina u Europi. Vodio je 99 utakmica i pobijedio u čak 71 posto njih: “Odlazim. Dogovorili smo sporazumni raskid. Nismo se stigli ni posvađati, razlog je taj što je odluka o smanjenju plaća objavljena bez razgovora sa mnom. Moj je odnos s klubom bio vrhunski, 22 mjeseca zajedno smo donosili odluke, ali onda odjednom sve to je nestalo.”

Bjelica Dinamo preuzima u trenucima krize u Maksimiru. Nakon četiri utakmice bez pobjede (Rijeka, Bayern, Hajduk, Slaven), Dinamo je u srijedu u šesnaestini finala SuperSport Kupa pobijedio Banjole 3:1, a nedugo nakon toga je objavljeno da se jedan od najuspješnijih trenera u povijesti Dinama vraća u klub.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi nenad bjelica

Najnovije

Plenković u SAD-u: Uskoro očekujemo ukidanje dvostrukog oporezivanja

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da Hrvatska očekuje skoro stupanje na snagu sporazuma o…

17 sekundi prije

Ivica Marijačić: Marko Jurič je osuđen na 10 mjeseci, a mene čega gora kazna

Novinar, kolega i moj prijatelj, Marko Jurič, pravomoćno je osuđen je na 10 mjeseci zatvora…

1 sat prije

SAD šalje Ukrajini pomoć od 8 milijardi dolara. Dolaze i klizne bombe za lovce F-16

SAD priprema veliki paket pomoći Ukrajini – jedan od najvećih do sada. Paket će uključivati…

1 sat prije