Kategorije Sport

Srbi bijesni na Joška Jeličića, narugao se njihovoj svetinji: “Ima li taj čovjek obraz”

Širi dalje

“Meni je drago što je Srbija na turniru jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala”, rekao je Jeličić na HTV-u.



Joško Jeličić  jedan je od HRT-ovih stručnih komentatora za Europsko prvenstvo, koje  počinje danas (21 sat) utakmicom Njemačke i Škotske. U četvrtak je bila uvodna emisija za Euro, a Jeličić je izjavom o srpskoj nogometnoj reprezentaciji izazvao gnjev srpskih medija.

Bivši nogomnetaš Hajduka i Dinama u studiju HRT-a  je izjavio  kako mu je drago što je Srbija na Euru jer to znači kako turnir neće biti dosadan.

“Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago što su oni na turniru jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako”, rekao je Jeličić, a srpski su mediji njegovu izjavu nazvali sramotnom.

Tako je srpski Kurir napisao: “Sramota na hrvatskoj televiziji! Nogometaši Srbije i Piksi brutalno su izvrijeđani. Ima li ovaj čovjek  imalo obraza i srama?!” Navode da je da je Jeličić “pukao” i “potpuno izgubio konce” te da “vjerojatno ne zna ni on što priča”.

Blic donosi naslov “Hrvat izvređao Piksija i Orlove na nacionalnoj TV: Srbija? Već dugo nismo videli ko je s kim, ko koga i tako…”, a za Jeličića pišu da je dobio ulogu “zločestog dečka” na Hrvatskoj televiziji. “Bivši nogometaš Hajduka i Dinama s iskustvom igranja za hrvatsku reprezentaciju iznio niz uvredljivih komentara na račun reprezentacije Srbije.”

B92 donosi stavlja pod naslov “Hrvat izvrijeđao Piksija i Srbiju: ‘Ništa ne donosi ekipi’; ‘Dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga'”, a slično piše i Telegraf koji navodi da je “legendarni hrvatski nogometaš brutalno isprozivao Orlove i Piksija”.

Oporbena Nova.rs donosi naslov “Nismo dugo vidjeli tko je s kim, tko je koga u Srbiji: Hrvatski stručnjak omalovažavao i provocirao srpske nogometaše na HRT, izvređao i Piksija”, a u tekstu ciraju izjave o izborniku Draganu Stojkoviću i srpskoj reprezetnaciji.

Jeličić je komentirao i srpskog izbornika Dragan Stojkovića.

“Ono što je njihov problem, njihov izbornik ništa ne donosi toj ekipi. Moraju imati jasniju hijerarhiju, ne u smislu tko je veća zvijezda. Piksi i njegove izjave, gledalo smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo godina nemaju i vjerojatno nikad neće ni imati kult reprezentacije”, smatra Jeličić.

Podsjetimo, prije desetak dana Srbije je s 2:1 izgubili od Austrije u prijateljskoj utakmici u Beču, a taj poraz Srbije ostao je obilježen i bijesnom reakcijom izbornika Dragan Stojkovića.

Piksi je bio bijesan zbog poteza Lazara Samardžića kojem je jedan od austrijskih reprezentativaca oduzeo loptu nakon što je Samardžić probao proći protivnika po desnoj strani. Izbornik Srbije smatrao je da je to ekshibicija kakve ne bi trebalo biti

“Je*em ti majku! Neee!”, vikao je izbornik srpske reprezentacije koji očito živi pod velikim pritiskom uoči Eura.

Srbija je u skupini C, a prvu utakmicu na Euru odigrat će u nedjelju (21 sat) protiv Engleske. U skupini su još Danska i Slovenija.

Srbija, odnosno SR Jugoslavija, koju su tada činile Srbija i Crna Gora, posljednji put je na Europskom prvenstvu bila 2000. godine u Belgiji i Nizozemskoj. Remijem, porazom i pobjedom prošli su grupu u kojoj su još bili Slovenija, Norveška i Španjolska, a onda ih je Nizozemska razbila  6:1.

M.M. /Foto: hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

U Beogradskom narodnom pozorištu je 16. rujna na rasporedu bila predstava 'Tiho, tiše', koja govori…

1 sat prije

Keleminec se kandidira za predsjednika: “Protiv bande koja terorizira Hrvate”

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec najavio je kandidaturu za predsjednika Republike…

2 sata prije

Beneficirani radni staž ima oko 35.00 Hrvata. Tko ga ima i kako se određuje

Pravo na benificirani radni staž imaju zaposlenici na ukupno 43 radna mjesta u Hrvatskoj, ali…

3 sata prije