Kategorije Sport

Srpski olimpijci snimljeni u trenutku kad je Hrvat osvojio medalju. Evo kako su reagirali

Širi dalje

Hrvatski strijelac Miran Maričić donio je prvu medalju Hrvatskoj na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u ponedjeljak u finalu zračne puške na 10 m osvojio broncu. Zlato je pripalo Kinezu Sheng Lihaou, a Petar Gorša je zauzeo šesto mjesto.


U finalu zračne puške na deset metara osvojio je 230 bodova, što je bilo dovoljno za treće mjesto. Njegov nastup  s tribina su ga pratili srpski olimpijci Zorana Arunović i Damir Mikec.

Kad je Maričić osvojio olimpijsku medalju televizijske kamere snimile su srpske olimpijce kako plješću i vesele se uspjehu hrvatskog predstavnika.

Arunović i Mikec u disciplini zračnog pištolja u mješovitoj konkurenciji nastupili su kasnije i osvojili zlatnu medalju.

Srbijanskim tandem će za zlatnu medalju dobiti po 200.000 eura koliko je Vlada Srbije odlučila nagraditi sportaše koji se popnu na najvišu stepenicu olimpijskog postolja u Parizu.

O Mikecu se u Hrvatskoj mnogo pisalo posljednjih dana je e rođen 1984. godine u Splitu. Ootac mu je bio slovenskog porijekla i vojno lice JNA, a obitelj se 90-ih preselila najprije u Herceg Novi, a zatim u Beograd.

Mikec je kasnije govorio kako je odrastajući u Splitu javno govorio da navija za Hajduk, a u stvarnosti navijao za Crvenu zvezdu.

“Jednostavno se dogodilo, tada je Zvezda osvojila sve što se može osvojiti. Odmah sam osjećao ljubav prema Zvezdi. Rođen sam 1984. godine u Splitu i, naravno, tamo je Hajduk glavni, svi za njega navijaju, osim mene.

Kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao govoriti da navijam za Hajduk. Poslije Splita smo otišli u Herceg Novi, zna se da je to grad s puno navijača Zvezde, a zatim u Beograd”, kazao je Mikec.

D.M. /Foto: hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Šok u Sarajevu! Poznati glumac osuđen zbog pedofilije. Silovao je dječaka

U Beogradskom narodnom pozorištu je 16. rujna na rasporedu bila predstava 'Tiho, tiše', koja govori…

57 minuta prije

Keleminec se kandidira za predsjednika: “Protiv bande koja terorizira Hrvate”

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec najavio je kandidaturu za predsjednika Republike…

2 sata prije

Beneficirani radni staž ima oko 35.00 Hrvata. Tko ga ima i kako se određuje

Pravo na benificirani radni staž imaju zaposlenici na ukupno 43 radna mjesta u Hrvatskoj, ali…

3 sata prije