Kategorije Sport

Stigli sastavi, Dalić ide na ‘sve ili ništa‘. Napravio je četiri promjene za Talijane

Širi dalje

Hrvatska  reprezentacija protiv Italije od 21 sat igra utakmicu posljednjeg kola grupne faze na Europskom prvenstvu. Zanimljiva statistika, dosad u 8 međusobnih dvoboja nikad nismo poraženi od Italije. Odigrali smo pet remija i tri pobjede.



Pobjeda bi Hrvatskoj sigurno donijela plasman u osminu finala natjecanja, moguće čak i drugo mjesto u skupini B, a remijem bi imala tek minimalne šanse za nokaut-fazu natjecanja. Eventualni poraz značio bi kraj Eura za momčad okupljenu oko Zlatka Dalića.

Zlatko Dalić ipak se odlučio na postavu s Brozovićem u prvih 11. Vezna linija ostaje netaknuta, a naprijed će biti trojac Mario Pašalić – Kramarić – Sučić.

Dalić je promjene napravio i u obrani. Stanišić se vratio na desni bok, a Pongračić na mjesto stopera, dok je Gvardiol opet lijevi bočni.

Utakmice se igra u Leipzigu na Red Bull Areni. Glavni sudac na večerašnjoj utakmici je  Nizozemac Danny Makkelie.

SASTAVI: 

HRVATSKA: Livaković – Stanišić, Pongračić, Šutalo, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Mario Pašalić, Kramarić, Sučić

ITALIJA: Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian – Barella, Jorginho – Raspadori, Pellegrini, Dimarco – Retegui

Iako je na službenim stranicama UEFA-e Italija postavljena u sustav 4-2-3-1, moguće da će Spalletti izvesti momčad u formaciji 3-5-2. U tom slučaju bi se Darmian spustio na trećeg stopera, Di Lorenzo i Darmian bi bili bekovi, a Raspadori bi se pridružio Reteguiju u napadu.

Hrvatska nakon poraza od Španjolske (3:0) i remija protiv Alabanije (2:2) ima samo jedan bod. Italija je pobjedila Albaniju (2:1), ali također je poraženi od Španjolske (1:0) i ima tri boda

M.M, /Foto: FaH

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Damir Škaro

Nakon što se u zadanome roku nije javio na odsluženje zatvorske kazne zbog silovanja, policija…

8 sati prije

Mladić iz BiH pimplao loptu pet sati bez pauze, sve prenosio uživo na TikToku

Tijekom prijenosa Dragan je napravio samo nekoliko kratkih pauza da pročita komentare svojih pratitelja, ali…

11 sati prije

Dina Vasić: Ovo je sramotno i opasno za Zagreb. Psiholog je došao na čelo Holdinga

Nezavisna zastupnica u zagrebačkoj Skupštini Dina Vasić održala je konferenciju za novinare na kojoj je glavna tema…

11 sati prije