Kategorije Sport

Tko je Sandro Perković koji će voditi Dinamo umjesto Jakirovića

Širi dalje

Hrvatski prvak Dinamo potvrdio je jutros sporazumni raskid suradnje sa Sergejom Jakirovićem, a službenoj objavi dodao je kako će prvu momčad privremeno voditi Sandro Perković.



Dinamo je prošle godine u ovo vrijeme bio u teškom kaosu. Dolaskom u Maksimir Sergej Jakirović je konsolidirao  svlačionicu, ušao u osminu finala Konferencijske lige izbacivši Betis, dvaput pobijedio Hajduk u Splitu u ključnim utakmicama i osvojio oba trofeja s čak 11 uzastopnih pobjeda. Pola godine nije izgubio utakmicu, rutinski je ušao u Ligu prvaka čime je napunjena blagajna u Maksimiru.

No, kad primiš devet komada netko mora platiti račun, a debakl protiv Bayerna (9:2) došao je nakon poraza od Hajduka (0:1) i remija protiv Rijeke (1:1).

Iako je Sandro Perković u nekoliko navrata bilo na Maksimiru, riječ o  treneru koji je javnosti manje poznate i čije, barem zasad, ne nosi težinu i spektakularnost.

Perković je u stožeru Plavih bio u sezoni 2021./2022. u mandatima Željka Kopića i Ante Čačića i supotpisao je naslov prvaka. Zatim je proveo uspješnih šest mjeseci u Latviji gdje je vodio momčad Rige. Od veljače 2023. ponovno je u Maksimiru kao pomoćnik Čačiću, Bišćanu i Jakiroviću.

Borio se za naslov u Latviji

Iskustvo samostalnog vođenja momčadi imao je kao trener latvijske Rige, a ove je zime ponovno preuzeo zahtjevne obaveze u maksimirskom klubu.

“U Latviji je doista bilo sjajno. Momčad smo s četvrtog doveli na drugo mjesto, pri čemu smo se do posljednjeg kola borili za naslov prvaka. U kvalifikacijama za Konferencijsku ligu odigrali smo šest utakmica i pritom upisali četiri pobjede uz jedan remi i jedan poraz. Putem smo svladali slovački Ružomberok. U svakom slučaju, bilo je to baš lijepo i uspješno iskustvo.

Kako nam se po završetku sezone nisu poklopile vizije u kojem bi smjeru trebali ići momčad i klub, odlučio sam se na povratak u Dinamo. Bio sam u kontaktu s trenerom Antom Čačićem, koji me pitao jesam li za opciju povratka u stožer. I tu smo se dogovorili. Puno je mladih igrača u Dinamu, puno je posla, trebamo se pripremiti za europske izazove, probati osvojiti dvostruku krunu. Naravno, kad Dinamo zove, nema previše razmišljanja. Sve smo dogovorili u nekoliko minuta”, istaknuo je Perković po povratku u klub.

U Maksimiru u stožeru  Željka Kopića

“Tako je, bio sam tu u doba trenera Kopića, a potom ostao i s aktualnim strategom Čačićem do kraja prošle sezone. Osvojili smo naslov prvaka, taj mi trofej osobno jako puno znači, sretan sam što imam priliku ponoviti te uspjehe i nadam se da će ih jako puno biti i u budućnosti.”

Uz prvu momčad posao mu je bilo i nadgledanje razvoja mladih igrača.

“Neki su igrači, primjerice, na dvojnoj registraciji, što znači da mogu dio trenažnih procesa odrađivati s nama, pod našom kontrolom, a u drugim klubovima skupljati minutažu i privikavati se na seniorski nogomet. Za mlade je to doista sjajno. Osim toga, neki su na posudbi, neki na dvojnoj registraciji, neki u juniorskoj momčadi, sve ih moramo pratiti, znati tko je u danom trenutku za Dinamo. Kad dođe ljeto, moramo imati jasnu sliku koga možemo odmah povući u prvu momčad”, govorio je Perković.

Igračku karijeru započeo u sisačkom Metalcu, igrao je još za Segestu i nekoliko austrijskih niželigaša, a karijeru je završio 2016. u austrijskom četvrtoligaš Ilzer FC.

M.M. /Foto: derry city


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Međugorje 1981.: “Djeca su gledala u Gospu, nisu ni trepnula…”

Prvi put 24. lipnja 1981. godine šestero mladih - Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković,…

59 minuta prije

Nogometna legenda izazvala buru izjavom “Ja sam pravoslavac, ali nisam Srbin”

Predrag Pašić, nekad najbolji igrač bivše države, član generacije koja je 1979. godine osvojila zlato…

2 sata prije

Stigle nove ankete: Bit će tijesna utrka, Harris i Trump izjednačeni u ključnoj državi

Potpredsjednica SAD-a Kamala Harris i bivši predsjednik Donald Trump i dalje su izjednačeni, sedam tjedana…

2 sata prije